Ullevålseter ble forfulgt av fyllekjører

På vei til start i Rally Dakar.

IRRITERT: Pål Anders Ullevålseter likte ikke at deler av dagens etappe ble avlyst.Foto: SCANPIX/EPA/CEZARO DE LUCA
IRRITERT: Pål Anders Ullevålseter likte ikke at deler av dagens etappe ble avlyst.Foto: SCANPIX/EPA/CEZARO DE LUCAVis mer

Pål Anders Ullevålseter gjorde sin beste etappe så langt i Rally Dakar søndag. 42-åringen kjørte inn til 7.-plass.

Sammenlagt er nordmannen nå, for første gang i årets utgave av rallyet, inne blant de ti beste med sin 10.-plass.

Ullevålseter har én time og 37 minutter opp til ledende Marc Coma fra Spania.

Søndagens etappe ble amputert ettersom arrangøren avlyste den andre av to deletapper. Dermed ble den samlede distansen bare 270 kilometer, i stedet for 611 kilometer. Fartsetappen som ble gjennomført gikk langs kysten i den nordlige delen av Chile, fra Arica til havnebyen Antofogasta

Irritert Ullevålseter irriterte seg kraftig over kanselleringen av den siste delen, ettersom han har sin styrke på de lange og krevende etappene.

Ifølge arrangøren skyldes avlysningen at den andre deletappen var for farlig og at mange deltakere kom til å bryte både i motorsykkel- og bilklassene.

Tross den avkortete distansen tapte Ullevålseter drøye 14 minutter til etappevinner Francisco Lopez, som tok en populær seier i hjemlandet. Hjemmefavoritten er på 3.-plass sammenlagt 18 og et halvt minutt etter Coma. Den franske fjorårsvinneren, Cyril Despres, er annenmann.

Bedre og bedre - Kjøringen går bedre nå, og jeg har fått mye mer følelse med både sykkelen og underlaget. Det kommer bare til å bli bedre, sier Ullevålseter, som fikk en dramatisk oppladning på vei til starten av fartsetappen søndag morgen.

En fyllekjører krasjet i en vegg 20 meter bak enduroføreren. Ifølge Ullevålseter var det tydelig at fyllekjøreren forsøkte å holde følge med ham etter å ha blitt forbikjørt.

- Heldigvis kom jeg meg videre til start uten ytterligere problemer, men tanken om at Dakar skulle ende på denne merkelige måten har streifet meg noen ganger i løpet av dagen, sier Ullevålseter.

(NTB)