Ullevålseter er forberedt på det verste

Pål Anders Ullevålseter henger 15 000 kroner rundt halsen og er klar for ørkenrallyet Paris - Dakar onsdag.

184 motorsyklister. 8.500 kilometer. Smerter, utmattelse, sult, høy fart og endeløse sanddyner venter oslomannen Ullevålseter. Starten går onsdag. Siden er han alene i ørkenen de neste 19 dagene. Mandagen gikk med til praktiske forberedelser.

- Jeg sto fire timer i papirkø. Alt mulig må betales «cash» der og da: Billetter, forsikringer, båtoverganger og visum, sa Ullevålseter til NTB to dager før start.

Endurostjernen er fokusert. Alt kan skje i ørkenrallyet. Alt fra å vinne hele løpet til det mest tragiske utfallet, døden. Fire timer i kø med alle papirer og billettet tilsynelatende i orden, behøver nødvendigvis ikke bety at alt går som smurt.

- Jeg har med penger hengende rundt halsen i tilfelle noe går galt underveis. En flybillett hjem kan fort koste 15.000 kroner. Det er på langt nær utenkelig at man svir av såpass hvis en må bryte midt i ørkenen, hevder 33-åringen.

I fjor endte nordmannen på 9. plass. Det er tidenes beste prestasjon av en debutant i det knallharde rallyet.

Nordmannen er ikke blant de store forhåndsfavorittene i motorsykkelklassen. Italienske Fabrizio Meoni skal forsøke å forsvare seieren fra i fjor og øyner triumf nummer tre. Alfie Cox fra Sør-Afrika og franskmannen Richard Sainct vil gi Meoni kamp til døra. Trioen kjører KTM-motorsykler - samme merke som Ullevålseter.

Det spektakulære rallyet starter i Marseille for første gang i historien. Deretter går turen til Nord-Afrika der sanddyner venter førerne. 184 motorsykler, 133 biler og 51 lastebiler skal forsøke seg på de 8.552 kilometerne fram til Sharm el-Sheikh.

De 17 etappene starter med en kveldsprolog fra Marseille til Narbonne før deltakerne kjører inn i Spania. Lørdag fraktes utstyret om bord i ferjer, som tar Ullevålseter og co. over til Nord-Afrika. Der fortsetter råkjøret inn i Tunis, Libya og Egypt.

I Tunis møtes feltet og de 200 følgebilene av lange spesialetapper. Den 16. og nest siste etappen er lengst med sine 828 kilometer.

(NTB)

<B>FØR AVREISE:</B> Pål Anders Ullevålseter hadde alt i orden før avreise til Dakar-rallyet.