Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ullevålseter får geografihjelp av Drillo

- Jeg er mer rolig nå, sier han.

Pål Anders Ullevålseter visste lite om utfordringene som ventet i hans nye ørkeneventyr, helt til motorsyklisten hentet inn hjelp fra Egil Drillo Olsen.

I juni stiller Ullevålseter i Trans Orientale. Han skal legge ut på 10.000 kilometer gjennom tre land på 17 dager. Ullevålseter har pumpet geografiekspert Drillo for informasjon før rallyet som kun arrangeres i år.

- Jeg fikk en vill idé. Jeg kjenner ham ikke fra før av, men ringte ham siden jeg visste at han var opptatt av geografi. Jeg hadde bruk for en ekspert og håpet at han kunne hjelpe meg litt, sier Ullevålseter til NTB.

12. juni går starten i russiske St. Petersburg. 39-åringen skal også kjøre gjennom Kasakhstan og Kina. Målgang er i Beijing 28. juni.

- Han får kanskje ikke sett så mye på naturen når han kjører, men det må være utrolig spennende, sier Drillo.

Ultimat utfordring

Ørkenrallyet byr på nok av utfordringer i løpet av 17 dager:

*10.000 km med fjell, stepper og ørken.

KARTLESER? Rallykjøreren Pål Anders Ullevålseter inviterte onsdag Egil Olsen til å hjelpe ham med de geografiske forberedelsene til et nytt rally gjennom tre, så langt ukjente, land for setergutten. Ullevålseter skal i juni delta i maratonrallyet Trans Orientale som går fra St. Petersburg i Russland til Beijing og utgjør 10000 km gjennom land med store variasjoner innen landskap, temperatur, og andre utfordringer. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
KARTLESER? Rallykjøreren Pål Anders Ullevålseter inviterte onsdag Egil Olsen til å hjelpe ham med de geografiske forberedelsene til et nytt rally gjennom tre, så langt ukjente, land for setergutten. Ullevålseter skal i juni delta i maratonrallyet Trans Orientale som går fra St. Petersburg i Russland til Beijing og utgjør 10000 km gjennom land med store variasjoner innen landskap, temperatur, og andre utfordringer. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

*Kjøres gjennom tre land (Russland, Kasakhstan, Kina).

*Store deler av etappene i Kina kjøres i Gobi-ørkenen (fjerde størst i verden).

-Pekingmannen ble funnet i Gobi-ørkenen for rundt 500.000 år siden, og de fleste dinosaurfunn er også derfra, sier Olsen til NTB.

Hjelpen fra den tidligere landslagstreneren i fotball har vært svært nyttig.

- Jeg ville vite mer om fjellkjeder, terreng og høydeforskjeller. Jeg er mer rolig nå. Jeg studerte litt selv først og ble kjempenervøs da jeg leste det kunne være 40 minusgrader om natten, selv om det var om vinteren, sier Ullevålseter.

- Jeg trodde også Gobi-ørkenen skulle være ganske åpen, men den er mer kupert, med mye leire og store høydeforskjeller, forklarer han.

Han regner med at temperaturen vil ligge på 25-30 grader når han kjører, mens det vil være cirka 0 grader om natten.

Deppet

image: Ullevålseter får geografihjelp av Drillo

Terrenget blir annerledes, men Trans Orientale er minst like hardt som Dakar-rallyet. Der skulle han egentlig kjøre for pallplass i januar, men rallyet ble avlyst på grunn av frykt for terroranslag.

Ullevålseter var knust etter at årets store mål rant ut i sanden.

- Det tok en måneds tid å komme over skuffelsen. Jeg brøt i 2005 (på grunn av kragebensbrudd), men jeg synes dette var verre. Det føltes vondt å ha lovt noe som jeg ikke kunne holde til de rundt meg og meg selv. Jeg hadde skikkelig tro på meg selv, og den største skuffelsen var at jeg ikke fikk prøvd meg nå, forteller Ullevålseter til NTB.

I juni får han en ny sjanse.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media