GÅR NYE VEIER:  Pål Anders Ullevålseter er ferdig med Rally Dakar. Det betyr ikke at 45-åringen er ferdig med satsingen, men den vil fra nå av gå i en annen retning.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
GÅR NYE VEIER: Pål Anders Ullevålseter er ferdig med Rally Dakar. Det betyr ikke at 45-åringen er ferdig med satsingen, men den vil fra nå av gå i en annen retning. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Ullevålseter ferdig med Rally Dakar

Gir seg etter 12 år.

(Dagbladet): Motorsyklisten Pål Anders Ullevålseter har kjørt Rally Dakar for siste gang. 45-åringen har startet det prestisjefylte løpet de siste 12 årene, men nå er det slutt. Det forteller han selv til Dagbladet.

- Jeg merket at jeg var ferdig med løpet da jeg måtte bryte i år. Jeg mangler motivasjon til å fortsette videre i Rally Dakar, sier Pål Anders Ullevålseter.

Han måtte bryte etter den andre etappen under årets løp. Sykkelen brøt sammen, og ble senere frastjålet under en av de mest bisarre exitene i løpets historie.

- Nå er det slutt med Dakar. Jeg har nye store planer.

- Hvorfor gir du deg med Rally Dakar?

- Det har vært tøft å få på plass nye sponsorer, jeg har heller ikke klart å få tak i det beste utstyret. Det har gjort at jeg ikke henger med mer. Toppen i Dakar er nådd, sier Ullevålseter. 

45-åringen har en rekke topplasseringer i rittet. Bestenoteringen kom i 2010 da han kapret en andreplass.

I morgen vil Ullevålseter presentere sine nye planer.