Ullevålseter fornøyd med sjetteplass i Dakar-rallyet

- Har gitt meg masse erfaring som jeg skal ta med meg videre.

FORNØYD: Pål Anders Ullevålseter sier seg fornøyd med sjetteplass i årets Dakar-rally etter en trøblete innledning.Foto: SCANPIX/AP Photo/Natacha Pisarenko
FORNØYD: Pål Anders Ullevålseter sier seg fornøyd med sjetteplass i årets Dakar-rally etter en trøblete innledning.Foto: SCANPIX/AP Photo/Natacha PisarenkoVis mer

Pål Anders Ullevålseter kjørte inn til 8.-plass på den avsluttende etappen av årets Dakar-rally. Det holdt til 6.-plass totalt.

Den siste fartsprøven var på bare 181 kilometer og Ullevålseter var 3.51 minutter bak vinneren Frans Verhoeven fra Belgia. Spanske Marc Coma vant rallyet sammenlagt foran franske Cyril Despres. Begge kjører en KTM 450 kubikk, samme sykkel som Ullevålseter. Tredjeplassen ble det stor spenning om.

Chileneren Helder Rodrigues snappet den foran landsmannen Francisco Lopez Contardo.

Fornøyd med topp seks Det så en stund ut som at Ullevålseter skulle klare målet som han satte underveis å kapre en femteplass. Contardo fikk nemlig problemer mot slutten etter å ha brukket en støtdemper. Han fikk imidlertid en ny demper av sine hjelpemann slik at han klarte å komme seg til mål. Han falt imidlertid ned fra pallplassen.

- Jeg er fornøyd med topp seks i årets Dakar når jeg ser tilbake på hvor mye trøbbel jeg hadde i starten av rallyet. Dessuten har det gitt meg masse erfaring som jeg skal ta med meg videre både til VM-runder og neste års Dakar-rally, slo Ullevålseter fast.

- Unngår jeg de dårlige plasseringene jeg hadde de tre første dagene, og kjører slik jeg har gjort mot slutten av rally, kan det bli veldig mye bedre resultatmessig. Spesielt hvis man kan vinne en etappe eller to som jeg gjorde i fjor, sa Ullevålseter.

Deltar neste år Ullevålseter slet voldsomt i starten fordi han ikke hadde nok tid på den nye sykkelen han kjørte med. En 450 kubikker er en helt annen enn en 690 kubikker som har hele tiden har brukt i Dakar-sammenheng siden debuten i 2003.

- Jeg kommer til å være med aktiv på sykkel i VM-rundene framover. Det ser ut som om det blir løp allerede i begynnelsen av april i Nord-Afrika. Denne sesongen har jeg nemlig en sykkel å forholde meg til. Det var ikke tilfellet i begynnelsen av Dakar. Jeg kan allerede nå bekrefte at jeg deltar i Dakar 2012 så sant ikke noe uforutsett skulle skje, sa tøffingen fra Nordmarka.

(NTB)