SLUTT MED SAND I ØYA: Pål Anders Ullevålseter har deltatt i ørkenrallyet Paris-Dakar 12 ganger. Nå er eventyret over. Foto: Jacques Hvistendahl
SLUTT MED SAND I ØYA: Pål Anders Ullevålseter har deltatt i ørkenrallyet Paris-Dakar 12 ganger. Nå er eventyret over. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

Ullevålseter har kjørt sitt siste ørkenrally

- Tidspunktet er kommet.

(Dagbaldet): Pål Anders Ullevålseter gir seg som ørkenrallykjører. Det kommer fram i en pressemelding han har sendt ut i formiddag.

«Etter seksten sesonger med ørkenrally er tidspunktet kommet for å gi seg», skriver Ullevålseter.

Videre:

«De siste to årene har det blitt tyngre økonomisk, og energien for å gå på sponsorjakt er ikke lengre 100% tilstede. Utgiftene gjør at jeg biter meg litt i halen. I fjor høst vant jeg Merzuga Rally i Marokko og i januar i år vant jeg Africa Race. Jeg opplevde med dette drømmen om Afrika igjen. Tidspunktet for å gi seg føles derfor veldig riktig, men samtidlig rart.

I min gren får man hele tiden høre at man må gi seg før det er for sent, med tanke på ulykker. Jeg har aldri vært redd for dette for jeg har alltid kjørt med hodet, det har allikevel ligget i underbevisstheten.»

Ullevålseter peker på mange fine minner fra sykkelsetet - og ramser opp 12 Paris-Dakar-starter, med andreplassen i 2010 som høydepunkt, samt VM-tittelen i 2004.

- Jeg har levd et eventyrlig liv på sykkelen, konkluderer Ullevålseter, som understreker at han kommer til å konkurrere på nasjonalt plan i «en stund til».