OPERERT: Pål Anders Ullevålseter har fått det som virker å være et relativt rent brudd midt på høyre lår (ikke lårhalsen) i fallet med motorsykkelen torsdag. Her venter han på operasjonen, som ifølge pressetalsmann Bjercke gikk så bra som den kunne gå. Foto: Vladimir Kusnier / Team Ullevålseter / NTB scanpix
OPERERT: Pål Anders Ullevålseter har fått det som virker å være et relativt rent brudd midt på høyre lår (ikke lårhalsen) i fallet med motorsykkelen torsdag. Her venter han på operasjonen, som ifølge pressetalsmann Bjercke gikk så bra som den kunne gå. Foto: Vladimir Kusnier / Team Ullevålseter / NTB scanpixVis mer

Ullevålseter har operert inn jernstang i høyre lår

Ute i omtrent tre måneder.

(Dagbladet): Pål Anders Ullevålseter ble i natt operert for lårbruddet han pådro seg da han veltet under 3. etappe av Sealine Cross Country Rally 2013 i Qatar.

- Resultatet virker å være så bra som det kan være i en slik situasjon, sier pressetalsmann Håkon Bjercke til Dagbladet.

Ifølge han har Ullevålseter sagt at det har blitt operert inn en jernstang, en salgs skinne, langs hele innsiden av beinet i det høyre låret. Den gjør at han ikke trenger gips.

- Han er groggy, men ved godt mot og ser framover. Han fortalte at han hadde vært oppe og gått i morgentimene på krykker, og da han hørte at jeg ble litt forskrekket, forsikret han meg om at han ikke hadde jogget ennå, sier Bjercke, og legger til:

- De smertestillende midlene sitter nok fortsatt godt i kroppen.

Ifølge pressetalsmannen må Ullevålseter belage seg på omtrent tre måneder på sidelinjen, og forhåpentligvis kan han begynne å trene ordentlig igjen i august. Han vil imidlertid begynne med fysioterapi og begrenset styrketrening så fort mulig.

Bjercke er glad for at alt nå ser ut til å gå i riktig retning.

- Det er klart at når vi først fikk høre om det, ble vi veldig bekymret. Når det går i 140 km/t er det mye som kan skje, og jeg er veldig glad for at det ikke var ryggen eller nakken det gikk ut over når uhellet først inntraff, sier han til Dagbladet.

Ullevålseter har fått beskjed om at han kan returnerne til Norge om 10 dager, men det jobbes med å få ham fortere tilbake til hjemlandet.

STARTET BRA: Pål Anders Ullevålseter ble nummer 3 på 1. etappe i Sealine Cross Country Rally 2013 i Qatar tirsdag. Ullevålseter ble slått av etappevinner Marc Coma med drøyt 4 minutter. Foto: Marian Chytka/Team Ullevålseter / NTB scanpix
STARTET BRA: Pål Anders Ullevålseter ble nummer 3 på 1. etappe i Sealine Cross Country Rally 2013 i Qatar tirsdag. Ullevålseter ble slått av etappevinner Marc Coma med drøyt 4 minutter. Foto: Marian Chytka/Team Ullevålseter / NTB scanpix Vis mer