OPPTUR: Med 14.-plass på den 4. etappen onsdag kjørte Pål Anders Ullevålseter seg opp til 17.-plass totalt i motorsykkelklassen.Foto: SCANPIX/EPA/CEZARO DE LUCA
OPPTUR: Med 14.-plass på den 4. etappen onsdag kjørte Pål Anders Ullevålseter seg opp til 17.-plass totalt i motorsykkelklassen.Foto: SCANPIX/EPA/CEZARO DE LUCAVis mer

Ullevålseter kjørte seg opp etter den bitre tidsstraffen

10 plasseringer.

Pål Anders Ullevålseter slo tilbake etter den bitre tidsstraffen og kjørte seg opp 10 plasseringer med 14.-plass på onsdagens etappe i Dakar-rallyet.

Etter tirsdagens etappe, som han gjennomførte langt over forventning, fikk Ullevålseter den bitre beskjeden om at det ble 40 minutters tidsstraff fordi arrangøren ikke hadde registrert ham på to av sjekkpunktene.

Det hjalp ikke å forklare at han hadde vært innom begge. Sammenlagt falt han fra 8.- til 29.-plass, og håpet om en pallplassering totalt er langt på vei ute.

Da gjorde det godt å vise at han ikke lar seg knekke. Med 14.-plass på den 4. etappen onsdag kjørte han seg opp til 19.-plass totalt i motorsykkelklassen.

Tittelforsvarer Marc Coma fra Spania vant onsdagens etappe. Han slo tilbake etter at han tirsdag kjørte seg vill og mistet sammenlagtlederen. Cyril Despres fra Frankrike beholder ledelsen sammenlagt.

(NTB)