Ullevålseter klatret i sammendraget

- ikk relativt greit, men er litt for defensiv.

AVANSERTE: Pål Anders Ullevålseter klatret til en 16.-plass sammendraget i Dakar-rallyet.Foto: SCANPIX/EPA/CEZARO DE LUCA
AVANSERTE: Pål Anders Ullevålseter klatret til en 16.-plass sammendraget i Dakar-rallyet.Foto: SCANPIX/EPA/CEZARO DE LUCAVis mer

Pål Anders Ullevålseter endte på 9.-plass på torsdagens etappe i Dakar-rallyet og klatret nye tre plasser oppover på sammenlagtlisten.

Ullevålseter var 17 minutt og ett sekund bak vinneren, portugisiske Paulo Concalves, på den 423 kilometer lange fartsetappen mellom Calama og Iquique. Det gir 16.-plass sammenlagt etter fem etapper.

- Det gikk relativt greit i dag, men jeg er litt for defensiv i kjøringen i forhold til de beste. Jeg er fornøyd med avansementet på resultatlistene, både på etappen og sammenlagt, sa motorsyklisten.

Ullevålseter endte på 2.-plass i fjor, men har ikke fått det til i starten i årets utgave av rallyet. Han sier at han tror på mer suksess når han får sand under hjulene på senere etapper.

-  Da jeg kom til denne byen i fjor, hadde vi unnagjort to lange ørkenetapper, som jeg er best på. Foreløpig har vi ikke sett sand en gang, bare småveier og keitete terreng som ikke passer meg så godt. Men jeg ser altså fram til mer ørkensandterreng. Da skal jeg ta flere enn det jeg har gjort i dag, sa en optimistisk Ullevålseter.

Chilenske Francisco Lopez kom på 2.-plass torsdag, mens Frans Verhoeven fra Nederland ble nummer 3.

(NTB)