Ullevålseter knivet om seieren på åpningsetappen

- Jeg er veldig fornøyd.

KNIVET OM SEIEREN: 
Pål Anders Ullevålseter ga vinneren skikkelig kamp på åpningsetappen, men måtte til slutt ta til takke med en tredjeplass i Qatar. Her er nordmannen under en etappe i Abu Dhabi Desert Challenge.
Foto: Marian Chytka/Team Ullevålseter / NTB scanpix
KNIVET OM SEIEREN: Pål Anders Ullevålseter ga vinneren skikkelig kamp på åpningsetappen, men måtte til slutt ta til takke med en tredjeplass i Qatar. Her er nordmannen under en etappe i Abu Dhabi Desert Challenge. Foto: Marian Chytka/Team Ullevålseter / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Motorsyklisten Pål Anders Ullevålseter innledet VM-runden i ørkenrally med tredjeplass i Qatar tirsdag.

Ullevålseter ble slått av etappevinneren Marc Coma med 4 minutter. Etappen var på 405 kilometer. Foran seg på resultatlisten hadde nordmannen også Paulo Gonçalves, som var 1.56 minutter foran.

Nordmannen åpnet litt forsiktig, men klarte å avansere en plassering underveis og knappe innpå Comas forsprang mot slutten av etappen.

Kun 23 deltakere kjører motorsykkel i denne VM-runden, men alle de beste med unntak av franske Cyril Despres er på startstreken. Franskmannen sliter fortsatt med skaden han pådro seg i Dakar-rallyet i januar.

Rallyet skulle ha startet med prolog mandag, men den ble avlyst. Rallyet avsluttes fredag.

- Det er supertøffe forhold her nede, blant annet fordi navigeringen er kjempevanskelig. Det går veier hit og dit og overalt, og plutselig kan de slutte uten forvarsel, sier Ullevålseter.

Også den ekstreme varmen må motorsyklistene slite med.

- Det er 60 grader i sola og 40 i skyggen. Når man står og jobber med terrenget hele dagen, blir man mildt sagt svett. Jeg er imidlertid veldig fornøyd med at jeg klarte å knive med Coma og er fornøyd med pallplassen. Det er en fordel å ha holdt på i gamet en stund, sier nordmannen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer