Ullevålseter krasjet stygt

Pål Anders Ullevålseter er sjeleglad for at han er vel gjennom den andre etappen i Rallyet des Pharaons.

Det ble en 10. plass etter en stygg krasj.

Etter strabasene og krasjet som gikk hardest utover motorsykkelen, er han takknemlig bare over å ha kommet i mål. Fabrizio Meoni fra Italia vant mandagens etappe 35 minutter foran nordmannen. Sammenlagt etter to av totalt sju etapper ligger Ullevålseter på en 5. plass i sin klasse, 34.57 minutter bak fabrikkskjøreren Meoni.

Dagen var delt opp i to spesialetapper på henholdsvis 300 og 100 kilometer. Vel 20 km fra målgang på den første spesialen krasjet Pål Anders meget stygt, og han var overbevist om at han måtte bryte rallyet. Stort sett hele fronten på motorsykkelen var borte, der iblant også alle sikkerhets- og navigeringsinstrumentene.

Med over 45 grader i skyggen forberedte Ullevålseter seg raskt på å måtte utløse nødpeilesenderen for å bli hentet opp av et helikopter. Nesten på måfå forsøkte han allikevel å sette sammen de få delene som fremdeles var intakt, og som et under startet motorsykkelen igjen. Tøffingen kom seg utrolig nok gjennom resten av dagen på en meget defekt sykkel, men tapte da forståelig nok mye tid opp til teten.

- Jeg er bare helt ubeskrivelig glad over å ha kommet meg i mål! At jeg har alle lemmer intakt og fremdeles kan stå oppreist etter dette krasjet, er ikke til å tro. Heldigvis skal det mer til for å skremme meg, så nå er jeg klar for det meste, bare sykkelen blir kjørbar til i morgen.

Det jobbes nå iherdig utover natten med å få tak i nye deler til motorsykkelen. Sammen håper Pål Anders og hans mekaniker Remi Holm å kunne bygge opp sykkelen igjen slik at den blir i best mulig forfatning før tirsdagens etappe starter.

Rallyets tredje etappe på totalt 366 km kjøres fra Abu Mingar til Baharija.

(.NTB)