Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ullevålseter lader opp til Rally Dakar med brasiliansk samba

Rally nummer 13.

KLAR FOR NYTT RALLY: I romjulen starter Pål Anders Ullevålseter i sitt 13. Rally Dakar. 

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
KLAR FOR NYTT RALLY: I romjulen starter Pål Anders Ullevålseter i sitt 13. Rally Dakar. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Pål Anders Ullevålseter krasjet og skadet seg stygt i våres, men smellen har han lagt bak seg. Derfor føler han ingen frykt før årets Rally Dakar.

- Jeg må innrømme at jeg fryktet at den krasjen jeg var utsatt for skulle gjøre meg litt redd, men jeg føler meg veldig fin nå. Det virker som om jeg har klart å legge den episoden bak meg, sier Ullevålseter til NTB.

Han lå lenge på sykehus med brukket lårhals etter smellen og uhellet han var utsatt for, men han har trent seg tilbake igjen. Likevel har oppkjøringen mot Rally Dakar som han kjører for 13. gang, vært helt annerledes i år enn tidligere. Det får krasjet og skaden ta skylden for.

- Tidligere har jeg kjørt veldig lite den siste tiden før Dakar-starten. I år har det vært motsatt, for jeg kunne jo ikke kjøre noe særlig sykkel før sent på høsten, forteller han.

Snø og samba Han holdt sin årlige julelunsj for pressen onsdag. Der hadde han til og med fått med tre sambadansende brasilianske jenter, og dem dro han med seg ut i snøen.

- De var litt store i kjeften, så jeg tenkte deg skulle få føle hvordan norsk vinter virkelig er, forteller Ullevålseter med et smil. Det var i alle fall et fargerikt og morsomt innslag på pressetreffet.

- Hva kan du forvente deg i år?

- Det er ikke noe lett spørsmål å svare på, for forholdene har forandret seg veldig. Nå er det kommet mange nye kjørere som virkelig har fart på syklene sine. Det er også kommet inn en del nye lag. Jeg kan fortelle at Honda fra Japan har satset 300 millioner kroner på et lag med fem kjørere. Derfor er det tøffere å hevde seg nå enn det var for noen år siden, forteller Ullevålseter.

- Håpet mitt er at jeg kan prestere på det nivået jeg har vært før rent plasseringsmessig. Jeg har jo hatt plasseringer fra nummer to til ni. Så derfor jeg kan kjempe blant de ti beste, vil jeg være fornøyd, sier han.

Ikke optimalt - Jeg har kjørt veldig mye sykkel med lav risiko i det siste. Det har ikke vært en optimal oppladning, men det er det jeg har kunnet få til på grunn av krasjen og skaden jeg var utsatt for i våres.

- Det er 13. gang jeg kjører, så jeg har opplevd og sett det meste i Dakar-rallyet. Derfor er jeg optimist. En god plassering er ofte avhengig av god navigering, og på det feltet er jeg blitt ganske bra etter hvert, sier han til NTB.

Han reiser til Buenos Aires 29. desember. På morgenen nyttårsaften får han sykkelen sin. Deretter legger han ut på en 30 mils tur til startbyen, og de siste dagene før det braker løs 5. januar kommer han til å bruke til testing av sykkel og annet utstyr.

- Jeg har kjørt omtrent 60 rallyer i karrieren min til nå, så jeg har mye erfaring, og det må jeg bruke når starten går i Argentina om tre uker, sier Pål Anders Ullevålseter.

(NTB)

DANS: Ullevålseter informerte om planene med innlagt brasiliansk sambadansere på plass.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
DANS: Ullevålseter informerte om planene med innlagt brasiliansk sambadansere på plass. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer