Ullevålseter leder i Marokko

- Det er uvant, men deilig.

Oslo  20131218.
I romjulen starter Pål Anders Ullevålseter i sitt 13. Rally Dakar.  Onsdag holdt sitt tradisjonelle julemøte på Ullevålseter hvor han informerte om planene.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Oslo 20131218. I romjulen starter Pål Anders Ullevålseter i sitt 13. Rally Dakar. Onsdag holdt sitt tradisjonelle julemøte på Ullevålseter hvor han informerte om planene. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Pål Anders Ullevålseter ble nummer to på onsdagens etappe i Merzouga Rally. Dermed leder han ørkenrallyet sammenlagt.

- Det er litt uvant å være i tet, men det er deilig. Jeg merker at man får litt ekstra energi, at man gjør noe riktig, sier Ullevålseter.

Han ble slått av spanske Laia Sanz med åtte sekunder i kampen om etappeseier, men i sammendraget er han 14.47 minutter foran franske Johnny Aubert. Ned til Auberts landsmann Arnold Brucy på tredjeplass er det en halv time.

- I dag var det fellesstart for første gang i løpet. 20 utøvere startet om gangen, og jeg sto i første rekke. Jeg fikk en god start. Laia Sanz ledet an gjennom ørkenen, og jeg lå bak henne hele dagen, i 25 mil, fortalte Ullevålseter.

Onsdagens etappe besto av mange store sanddyner, samt noen små og myke som Ullevålseter kjørte seg fast i et par ganger.

- Sykkelen veier nesten 200 kilo, men jeg har litt forskjellige teknikker for å komme meg løs. Noen ganger må jeg rygge ned over sanddynen igjen, hvis den er stor, eller så må jeg hvelve sykkelen og snurre den rundt og gjøre masse triks.

Det har vært tre veldig lange dager for Ullevålseter og konkurrentene, på til sammen 65 mil og med vanskelig terreng. Torsdagens fjerde og nest siste etappe i Merzouga Rally er på 18 mil.

Ørkenrallyet i Marokko avsluttes fredag.

(NTB)