VIL HA PALLPLASS: Etter å ha tatt sin tredje 6.-plass i Rally Dakar, er Pål Anders Ullevålseter (44) lei. Over nyttår vil han kjempe om en plass på seierspallen i det gjeve ørkenrallyet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
VIL HA PALLPLASS: Etter å ha tatt sin tredje 6.-plass i Rally Dakar, er Pål Anders Ullevålseter (44) lei. Over nyttår vil han kjempe om en plass på seierspallen i det gjeve ørkenrallyet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Ullevålseter lei av 6.-plasser

Går for pallplass.

Etter å ha tatt sin tredje 6.-plass i Rally Dakar, er Pål Anders Ullevålseter (44) lei. Over nyttår vil han kjempe om en plass på seierspallen i det gjeve ørkenrallyet.

- Om man er fornøyd eller ei kommer mye an på problemene man støter på underveis. Jeg var fornøyd med 6.-plassen sist ettersom jeg fikk 40 minutters straff i løpet. Om jeg skulle kjøre feilfritt, blir jeg skuffet over en slik plassering, sier Ullevålseter til NTB.

I januar skal han og resten av rallysirkuset gå i gang med det 14 etapper lange Dakar-rallyet. Løpet starter i Lima, Peru 5. januar og avsluttes i Santiago, Chile 20. januar.

Høyt nivå Franske Cyril Despres (vinner 2005, 2007 og 2010) og spanske Marc Coma (vinner 2006, 2009 og 2011) har de siste årene dominert i Dakar-rallyet. De to rytterne har ved enkelte anledninger levert på så høyt nivå at Ullevålseter nærmest har sett det som umulig å slå de en dag.

- De har begge så utrolig høy fart, samtidig som de leverer svært godt teknisk og er utmerket til å navigere, sier 44-åringen.

Ullevålseter har selv en 2.-plassering fra 2010 som sin besteplassering i det beryktede rallyet, og han innrømmer at det hadde vært fantastisk å kunne stå øverst på seierspallen en dag.

- I min krets er det vel knapt noe som er større enn å vinne Dakar-rallyet. Det ville vært veldig, veldig stort, sier han.

Trener på snø Hjemme på Ullevålseter i Oslo, 12.924 kilometer fra Dakar, hvor rallyet opprinnelig ble avholdt, har den 44 år gamle endurokjøreren ladet opp til sitt ellevte Dakar-rally. Fredag gikk ferden til Lima i Peru. Førjulstiden og romjulen har handlet om fysisk trening og «sykkelfølelse».

- Å kjøre på snø er veldig forskjellig fra det føret som venter i rallyet. Likevel er det greit å få følelsen av å sitte på sykkelen her. Jeg trener også en god del fysisk under juleperioden, sier Ullevålseter, som også har gledet seg over det julen byr på av matretter.

Sommermånedene ble amputert for Ullevålseter, da han fikk barn med seks ganger VM-vinner i kickboksing, Mette Solli. Selv mener han at dette ikke har hatt noen innvirkning på oppkjøringen til Dakar.

- Det har ikke hemmet meg. Jeg er veldig klar for rallyet, sier han.

(NTB)