Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ullevålseter mangler halvannen million

Står uten hovedsponsor fra 1. februar.

VET IKKE HVOR SYKKELEN ER: Pål Anders Ullevålseter håper fortsatt at motorsykkelen hans kan bli funnet i Argentina, men den er fortsatt borte etter mandagens dramatiske hendelser. Borte blir også hovedsponsor Bring. Foto: SCANPIX/REUTERS/Enrique Marcarian
VET IKKE HVOR SYKKELEN ER: Pål Anders Ullevålseter håper fortsatt at motorsykkelen hans kan bli funnet i Argentina, men den er fortsatt borte etter mandagens dramatiske hendelser. Borte blir også hovedsponsor Bring. Foto: SCANPIX/REUTERS/Enrique Marcarian Vis mer

(Dagbladet): Mandag røk Pål Anders Ullevålseter ut av Rally Dakar etter bare to dager, da motorsykkelen brøt sammen, og delene han ikke fikk med seg forsvant under svært spesielle omstendigheter i Argentina.

Nå tenker 45-åringen allerede på kommende løp og neste års utgave av ørkenrallyet, men Ullevålseter står overfor en stor utfordring: Første februar går avtalen med hovedsponsor Bring ut, og den blir ikke fornyet.

- Det har vært et fantastisk samarbeid i over ti år, og jeg er evig takknemlig for den hjelpen jeg har fått av dem. Men jeg har ikke fått noen henvendelser fra andre interesserte, sier Ullevålseter til Dagbladet.

Nå frykter han det blir tøft å gjenreise den samme satsingen.

Trenger halvannen million - Jeg tror ikke markedet er enkelt, og det har ikke vært lett noengang. For å få i gang en ordentlig sesong må jeg ha inn en million til, helst opp mot halvannen, sier Ullevålseter.

- Men på den annen side, jeg har jo hatt en hovedsponsor, da kan du liksom ikke ha flere enn den. Nå har jeg en mulighet til å lete etter en ny hovedsponsor, og jeg må bare satse på det, sier Dakar-veteranen.

Surrealistisk avslutning Han reddet utstyr til rundt 60 000 kroner da han måtte forlate motorsykkelen mellom sanddynene i Argentina mandag kveld norsk tid, men måtte la utstyr for omtrent samme verdi ligge igjen med fem mer eller mindre tilfeldige forbipasserende da rallyet ble avsluttet på surrealistisk vis.

Tidlig om morgenen i går, lokal tid, hadde «letemannskapene» fortsatt ikke funnet igjen restene.

- Det er sykkelen i seg sjøl, pluss en del utstyr til navigering, kartlesere og antenner og sånn. Men jeg håper de som eventuelt har tatt det ikke har lyst på sykkelen, motoren var jo bra, og selv om jeg får erstatning vil jeg ikke få den tilbake. En ting er selve sykkelen, men med tid og masse ekstrautstyr har den jo en verdi langt utover innkjøpsprisen, sier Ullevålseter til Dagbladet.

Han blir i utgangspunktet værende i Sør-Amerika de neste dagene, for å møte sponsorer som har tatt seg turen over, samt for å støtte teamkamerat Francisco Arredondo og resten av Team Ullevålseter.

- Det er i hvert fall planen, men jeg merker jo nå at jeg også har litt hjemlengsel. Det blir lange dager uten kjøringa å tenke på, sier Pål Anders Ullevålseter, vil prioritere tid med familien samtidig som han jakter sponsor de neste månedene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media