OPPLEVER LITT AV HVERT: Pål Anders Ullevålseter i Argentina.Foto: SCANPIX/AP/Martin Mejia
OPPLEVER LITT AV HVERT: Pål Anders Ullevålseter i Argentina.Foto: SCANPIX/AP/Martin MejiaVis mer

Ullevålseter måtte sages løs av bonde

Krasjet i gårdsgjerde.

(Dagbladet): Pål Anders Ullevålseter kom i mål som sjettemann på den femte etappen av Dakar-rallyet i dag.

43-åringen var 14.41 minutter bak etappevinner Cyril Despres fra Frankrike, og Ullevålseter har dermed kommet seg godt etter den leie tidsstraffen han fikk tidligere i uken.

Ullevålseter ble ilagt 40 minutters tidsstraff etter at arrangøren ikke hadde registrert ham på to sjekkpunkter tirsdag. Selv mente den norske motorsyklisten at han var innom begge.

- Jeg er veldig fornøyd i dag. Jeg fant en bra vei, men så kjørte jeg meg litt bort og plutselig havnet jeg inne på en bondegård. Der måtte jeg kjøre gjennom en hekk, men inni den var det et gjerde jeg ble sittende fast i. Bonden kom løpende ut og jeg ble jo nesten redd. Men han hjalp meg og saget meg løs. Så lot han meg kjøre gjennom eiendommen hans. Det var veldig snilt, sier Ullevålseter til Dagbladet etter etappen.

Morgendagens etappe er over Andesfjellene.

- Det gruer jeg meg litt til. Det er så mange mil der oppe i høyden og det syns jeg nesten er det farligste. Motorikken og signalene går saktere enn vanlig i sånne høyder. Det tar en stund fra jeg tenker jeg skal bremse, til jeg gjør det. Også har jeg hørt at det er mye snø der oppe, legger han til.

Sammenlagt befinner nordmannen seg på en 14.-plass.

- Nå må jeg bare krabbe meg videre oppover mot topp 10.

Despres beholder sammenlagtledelsen med torsdagens seier. Franskmannen var 1.41 minutt foran tittelforsvarer og største konkurrent Marc Coma fra Spania.

- Despres og Coma er helt umulig å ha med å gjøre! De er i en egen liga de gutta der, avslutter Ullevålseter.