Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ullevålseter mot VM-tittel

Ny god dag i ørkenen.

Pål Anders Ullevålseter hadde en ny god dag i ørkenen, og kom inn til fjerde beste tid onsdagens spesialetappe. Han holder 3. plass totalt i UAE Desert Challenge.

Etappevinner ble spanieren Marc Coma, men han er ute av tetstriden sammenlagt etter et uhell med sykkelen etappen før.

Sammenlagt holder Ullevålseter 3. plassen. Han er rundt 20 minutter bak ledende spanske Isidre Esteve Pujol.

Hvis Esteve Pujol vinner sammenlagt holder det at nordmannen blir nummer sju for å vinne VM-sammenlagt. Han trenger ikke engang delta i den siste VM-runden i Argentina.

- Kommer jeg meg velberget i mål på fredag blant de fem beste er min målsetning både i dette rallyet og for årets VM absolutt innfridd.

Den ekstreme heten i ørkenen utenfor Dubai gjør gjennomføringen av de fysisk krevende strekningene ekstra vanskelige. En av de største utfordringene er å få i seg nok væske underveis. Mange har måttet bryte rallyet på grunn av mangel på væske.

Heten har forårsaket flere dødsulykker i tidligere rallyer, og av den grunn har arrangøren dette året investert i GPS med toveis kommunikasjon. På den måten har flere deltakere blitt funnet langt tidligere av legehelikopteret og dermed fått medisinsk hjelp i tide.

Jeg merket tydelig at kroppen manglet væske etter tirsdagens etappe. Jeg var ualminnelig trøtt og uopplagt etter målgang, men gjorde mitt ytterste for å gjenvinne væskebalansen resten av dagen, sier Ullevålseter, som likevel følte at det lille ekstra manglet etter onsdagens etappe.

- Jeg følte meg temmelig pigg på morgenen, men merket vel halvveis på etappen at det lille ekstra manglet. Jeg tok derfor ingen store sjanser videre, men lyttet til både kroppen og fornuften og kom meg trygt i mål. Jeg er meget godt fornøyd med min plassering så langt i rallyet, og jeg har på nåværende tidspunkt ingen planer om å forsøke å avansere ytterligere.

Torsdagens etappe på totalt 256 km blir den siste tøffe etappen i årets UAE Desert Challenge. På grunn av Ramadanen blir nemlig fredagens etappe kun kjørt som en 400 km lang transportetappe uten tid tilbake til Dubai.

(®NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media