Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ullevålseter ned på sjetteplass

Tapte mye tid i dag.

For første gang på ti år skulle Dakar-deltakerne besøke Guinea på vei til Dakar i Senegal. For Pål Anders Ullevålseter ble det en vanskelig tur.

Rett før den første kontrollposten på vei fra Bamako til Labé havnet nordmannen i trøbbel, og tapte over en time. Det er foreløpig uvisst hva problemene skyldtes, men flere av deltakerne fikk problemer med motoren da de passerte elver. Det kan ha skjedd med Ullevålseter også.

- Han sto veldig lenge stille, og det er ikke en morsom opplevelse. Men jeg ble glad da han begynte å bevege seg igjen, sier kona og pressesjef Solveig Ullevålseter til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

På den første kontrollposten var han en time og ni minutter bak Cyril Depres, og tapte kun rundt seks minutter til den neste kontrollposten. Så mest sannsynlig har Ullevålseter vært utsatt for teknisk trøbbel.

I mål var 36-åringen en time og 24 minutter bak Despres, som var raskest på den 368 kilometer lange spesialetappen.

Ullevålseter har dermed falt nedover på sammenlagtslisten, og er nå nummer seks før de tre siste etappene. Opp til tredjeplassen er det en time og 19 minutter.

- Selv om han tapte plasseringer, er jo sjetteplass veldig bra. Om han avanserer en plassering kopierer han sin beste plassering i Dakar noensinne, forklarer pressesjefen.

Marc Coma fra Spania leder, 32 minutter foran franske Despres. Giovanni Sala fra Italia innehar tredjeplassen, en time og 45 minutter bak lederen.

TAPTE MYE I DAG: Pål Anders Ullevålseter, her fra gårsdagens etappe. Foto: AFP/Scanpix
TAPTE MYE I DAG: Pål Anders Ullevålseter, her fra gårsdagens etappe. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

I morgen skal det kjøres 348 kilometer. Dakar-rallyet avsluttes søndag.

(ANB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling