Ullevålseter nummer 11

Pål Anders Ullevålseter ble nummer 11 på dagens etappe i Dakar-rallyet. Teamkamerat PG Lundmark er ute av rallyet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Pål Anders Ullevålseter fikk sin beste etappeplassering hittil i Dakar-rallyet med en 11. plass på 10. etappe i dag. Et skår i gleden er imidlertid at Ullevålseters teamkamerat, svenske Per-Gunnar «PG» Lundmark, fikk motorhavari etter 52 kilometer av dagens etappe.

Lundmark har ikke med ekstra motor, og er dermed ute av årets Dakar-rally. Svensken var også uheldig ifjor, da han sovnet på sykkelen og krasjet to dager før mål.

Ullevålseter lå på 14. plass i sammendraget før dagens etappe, men passerte japaneren Jun Mitsuhashi som lå på plassen foran ham. Samtidig ble nordmannen hentet inn av spanske Vincente Escuder som lå rett bak i sammendraget.

Ullevålseter avanserer likevel en plass ettersom Per-Gunnar Lundmark, som lå på 11. plass, er ute av konkurransen. Pål Anders ligger nå på en oppsiktsvekkende 13. plass, selv om han sikkert ville beholdt lagkameraten i rallyet framfor å rykke én plass opp.

Sør-afrikaneren Alfie Cox, som fylte 39 år i går, vant sin første etappe i årets ral ly i dag. Han slo sammenlagtlederen, den 44 år gamle italieneren Fabrizio Meoni, med fattige seks sekunder på de 404 kilometrene som ble kjørt i dag.

Ullevålseter ligger to timer og 55 minutter bak teten, men bare snaue åtte minutter bak Escuder på 12. plass.

(Dagbladet.no)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer