Ullevålseter nummer 11

Pål Anders Ullevålseter ble nummer 11 på dagens etappe i Dakar-rallyet. Teamkamerat PG Lundmark er ute av rallyet.

Pål Anders Ullevålseter fikk sin beste etappeplassering hittil i Dakar-rallyet med en 11. plass på 10. etappe i dag. Et skår i gleden er imidlertid at Ullevålseters teamkamerat, svenske Per-Gunnar «PG» Lundmark, fikk motorhavari etter 52 kilometer av dagens etappe.

Lundmark har ikke med ekstra motor, og er dermed ute av årets Dakar-rally. Svensken var også uheldig ifjor, da han sovnet på sykkelen og krasjet to dager før mål.

Ullevålseter lå på 14. plass i sammendraget før dagens etappe, men passerte japaneren Jun Mitsuhashi som lå på plassen foran ham. Samtidig ble nordmannen hentet inn av spanske Vincente Escuder som lå rett bak i sammendraget.

Ullevålseter avanserer likevel en plass ettersom Per-Gunnar Lundmark, som lå på 11. plass, er ute av konkurransen. Pål Anders ligger nå på en oppsiktsvekkende 13. plass, selv om han sikkert ville beholdt lagkameraten i rallyet framfor å rykke én plass opp.

Sør-afrikaneren Alfie Cox, som fylte 39 år i går, vant sin første etappe i årets ral ly i dag. Han slo sammenlagtlederen, den 44 år gamle italieneren Fabrizio Meoni, med fattige seks sekunder på de 404 kilometrene som ble kjørt i dag.

Ullevålseter ligger to timer og 55 minutter bak teten, men bare snaue åtte minutter bak Escuder på 12. plass.

(Dagbladet.no)