Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ullevålseter øker ledelsen i ørkenrallyet: - Har aldri kjørt så raskt i front

Africa Race.

LEDER: Pål Anders Ullevålseter var raskest også på dagens etappe og øker dermed sin ledelse i Africa Race. Foto: Alain Rossignol / NTB scanpix
LEDER: Pål Anders Ullevålseter var raskest også på dagens etappe og øker dermed sin ledelse i Africa Race. Foto: Alain Rossignol / NTB scanpix Vis mer

Pål Anders Ullevålseter var best også på tirsdagens etappe i Africa Race og økte sin ledelse i ørkenrallyet ytterligere.

- Det var en ekstremt hard og lang etappe, med svært vanskelig navigering. Jeg gjorde ingen feil i dag og har aldri kjørt så raskt i front noen gang, sa Ullevålseter på telefon fra Mauritania etter den 7. etappen.

Han vant de fire første etappene og ble knepent slått til 2.-plass på den femte. Ettersom 6. etappe ble avlyst har Ullevålseter vunnet fem av seks kjørte etapper.

Tirsdagens fartsprøve på 433 kilometer var den lengste under årets Africa Race. Ullevålseter startet to minutter bak Robert Theuretzbacher, som vant den forrige etappen og ligger på 2.-plass sammenlagt. Han tok ham raskt igjen.

Theuretzbacher fulgte tett på i flere mil før Ullevålseter dro fra og kjørte alene over mål. Han vant etappen med en margin på drøyt sju minutter. Sammenlagt er han to timer og 11 minutter foran østerrikeren.

- Det er godt å ha ledelsen, men den forsvinner lett om jeg gjør feil eller det skjer noe med sykkelen, sier Ullevålseter.

Onsdag kjøres en fartsprøve på 358 kilometer fra Azougui til Atar, også det i Mauritania.

(NTB)