Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ullevålseter opp én plass på pallen

Konkurrent med problemer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Pål Anders Ullevålseter skulle i dag bare sikre 3. plassen i Rallye des Pharaons.

Han hadde god kontroll på den, og ville ikke ta noen unødvendige sjanser på den 210 kilometer lange spesialetappen inn til Kairo. Nordmannen kjørte likevel inn til en sterk 3. plass på etappen, under fire minutter bak Marc Coma - som også vant rallyet sammenlagt.

Ullevålseter klarte ikke bare å beholde 3. plassen han hadde sammenlagt, han hoppet også opp på sølvplassen i rallyet. Jordi Viladoms måtte nemlig bryte den siste etappen på grunn av en ødelagt sykkel.

- Det så ut til å bli en relativt lett etappe, men navigeringen lurte mange, sier Ullevålseter, som ikke lot seg lure.

- Jeg fant heldigvis riktig vei og kom i mål uten store problemer. Det gikk en stund før jeg oppfattet at Viladoms var borte og at jeg faktisk tok andreplassen sammenlagt.

Om noen uker kjører Ullevålseter den siste VM-runden i Dubai, og da kommer de ekstra poengene han fikk i dag godt med. Han ligger nå på 3. plass i VM i ørkenrally, og har gode sjanser til å beholde denne pallplassen.

2. PLASS I EGYPT: Pål Anders Ullevålseter (til høyre) sammen med De Azevedo Jean (3. plass) og Marc Coma (1. plass). Foto: EPA
2. PLASS I EGYPT: Pål Anders Ullevålseter (til høyre) sammen med De Azevedo Jean (3. plass) og Marc Coma (1. plass). Foto: EPA Vis mer