Ullevålseter på tiende sammenlagt

Avanserte kraftig i dag.

Etter en svak innledning har Pål Anders Ullevålseter for alvor fått opp farten i Dakar-rallyet. I dag gjorde han et nytt byks på resultatlistene.

I går klatret Ullevålseter fra 35. til 21. plass sammenlagt etter niendeplass og meget god kjøring. Tirsdag fulgte han opp med niendeplass på den fjerde etappen fra Er Rachidia til Ouarzazate i Marokko – og bykset ytterligere 11 plasser oppover resultatlista.

- Jeg er egentlig veldig fornøyd med etappen. Jeg kjørte noe feil og ble litt hindret av støvet, men alt i alt har det vært en ny godkjent dag, sier Ullevålseter i en pressemelding. 

- At tidsdifferansen til teten har blitt betraktelig større etter denne etappen bekymrer meg ikke. Jeg er tålmodig og i år skal jeg helt til Dakar, sier han.

Store avstander

Den 386 kilometer lange spesialetappen ble samtidig en kraftanstrengelse for 37-åringen fra Ullevålseter i Nordmarka i Oslo. Avstandene mellom de aller beste ble etter hvert svært store.

- Minuttene går raskt ved en aldri så liten feilnavigering eller ved at man sitter fast i sanden, og dette skjer hyppigere jo lenger ut i rallyet man kommer. Jeg tror derfor at rekkefølgen på resultatlisten vil endres for hver dag, og erfaringsmessig forsvinner også mange i teten ut av rallyet underveis, sier Pål Anders Ullevålseter.

Raskest av alle var Esteve Puyol fra Spania. Han gjorde unna spesialetappen på fire timer og 13 minutter. Nærmest seg hadde han en annen spanjol – regjerende verdensmester Marc Coma. 28 sekunder skilte de to i mål.

PÅ TIENDE: Pål Anders Ullevålseter er nå på tiendeplass sammenlagt i Dakar-rallyet. Foto: EPA/Scanpix
PÅ TIENDE: Pål Anders Ullevålseter er nå på tiendeplass sammenlagt i Dakar-rallyet. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

Uhyggelig høy fart

Chilenske Carlo de Gavardo og Cyril Despres fra Frankrike fulgte på de neste plassene, men ga bort hele fem og seks minutter til teten.

Pål Anders Ullevålseter var med sin niendeplass hele 21 minutter bak teten. Det sier sitt om at de aller beste holdt uhyggelig høy fart på dagens etappe.

Tidstapet betyr også at avstanden opp til de beste i sammendraget ble mer enn dobbelt så stor for Ullevålseter etter dagens kjøring.

Opp til italienske Giovanni Sala på åttendeplass skiller det samtidig ikke mer enn tre minutter. Det er nesten for ingenting å regne i Dakar-sammenheng.

(ANB/Dagbladet.no)