Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ullevålseter på tredjeplass

Pål Anders Ullevålseter tok i dag sin fjerde tredjeplass i VM-runden i Tunisia, og har i tillegg to førsteplasser i rallyet.

Under dagens nest siste etappe av VM-runden måtte Ullevålseter starte først ettersom han vant gårsdagens etappe, og ble raskt hentet av fabrikksførerne til KTM, spanske Esteve Pujol og franske David Casteu. De tre er helt suverene i Tunisia.

– En ny tredjeplass, og jeg kan ikke si noe annet enn at jeg nok en gang er fornøyd med dagen. Jeg kjørte feil allerede etter tre mil, og da kom de to som startet bak raskt fram og tok meg igjen, melder Ullevålseter.

– Det mest utfordrende på denne etappen var at du lett kunne kjøre feil uten å forstå det før lenge etterpå, og samtidig var det flere partier som var tøffe fysisk. Det så ganske enkelt ut som store, myke sanddyner, mens det i virkeligheten var hard leire dekket av litt sand.

Kampen om seieren står mellom Pujol og Casteu, og det skiller ikke mer enn ett minutt og tre sekunder mellom de to. Pujol, som vant dagens etappe og dermed må kjøre først i morgen, leder takket være dagens etappeseier.

Ullevålseter på tredjeplass er i underkant av ti minutter bak lederen. Fra Ullevålseter og til fjerdemannen skiller det over to timer.

– En etappe gjenstår, og jeg har ingen planer om å safe inn til tredjeplassen. Det kommer til å bli et rotterace mellom Casteu og Esteve Pujol, og jeg har ikke tenkt å være langt unna, sier en offensiv nordmann.

Den siste etappen som kjøres i morgen strekker seg fra Ksar Ghilane til Djerba, og måler totalt 345 kilometer. Arrangøren har lovet en etappe med mye navigering som kan gi store konsekvenser på den endelige resultatlisten.

(ANB)

MOT PALLPLASS: Pål Anders Ullevålseter har grep om tredjeplassen i VM-runden i Tunisia. I morgen vil han igjen yppe med to i teten på rallyets siste etappe.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media