Ullevålseter på tredjeplass

- Tenkte jeg skulle ta det litt med ro, sier han.

Pål Anders Ullevålseter er stødigheten selv i VM-runden i ørkenrally i Egypt. Under onsdagens 4. etappe ble det tredjeplass.

Spanske Jordi Viladoms ble etappevinner og kom i mål 2.44 minutter foran Ullevålseter etter den totalt 350 km lange etappen i Rallye des Pharaons

Sammenlagt leder fremdeles Marc Coma rallyet når det gjenstår tre dager å kjøre. Ullevålseter innehar tredjeplassen og er i underkant av 12 minutter bak lederen.

Etter samme etappe under fjorårets rally var tidsdifferansen over 40 minutter, så alt tyder på at Pål Anders har fått et langt høyere tempo enn tidligere.

- Jeg tenkte faktisk at jeg skulle ta det litt med ro på dagens etappe, da jeg synes tempoet har vært litt for høyt fram til nå. Jeg har kjørt mye sammen med andre deltakere hittil i rallyet, og da blir det til at man henger seg på og gjerne kjører litt raskere enn hva man egentlig føler seg komfortabel med, sier en opplagt Ullevålseter.

- Jeg kjørte derfor i mitt eget tempo og fant flyten alene gjennom sanddynene. Vel fremme i mål styrket det selvfølgelig selvtilliten at jeg kom på tredjeplass, og at jeg slett ikke hadde tapt så mye tid til teten, tillegger han .

Det gjenstår tre dagsetapper før målgang i Kairo lørdag. Torsdagens etappe på totalt 365 km kjøres fra Siwa til Sitra.

(NTB)

PÅ TREDJE: Pål Anders Ullevålseter, her fotografert under Dakar-rallyet i januar, tok det relativt med ro i dag. Foto: DAMIEN MEYER/AFP/SCANPIX
PÅ TREDJE: Pål Anders Ullevålseter, her fotografert under Dakar-rallyet i januar, tok det relativt med ro i dag. Foto: DAMIEN MEYER/AFP/SCANPIX Vis mer