Ullevålseter parkerte motstanderne

Vant etappe, jager førsteplassen i ørkenen.

Pål Anders Ullevålseter vant mandagens etappe av rallyet Trans Orientale. Sammenlagt er han toer.

Ullevålseter var raskest av alle da maratonrittet kjørte de 513 kilometer mellom Turfan og Hami. Nordmannen var to minutter og ti sekunder raskere enn Jaroslav Katrinak.

Det lover godt i sammendraget. Sloveneren leder sammenlagt, men tapte viktige minutter på nordmannen. Han har fortsatt rundt 25 minutter å gå på.

Ullevålseter parkerte motstanderne med en veldig rask start mandag. Få mil ut i løpet var han forbi Katrinak, som startet først. Sloveneren hengte seg på, og holdt Ullevålseters rygg gjennom Gobi-ørkenen.

- Jeg er kjempefornøyd med kjøringen i dag også. Det var perfekt navigering og gode forhold hele veien, sa Ullevålseter.

Rallyet som går fra St. Petersburg til Beijing er nå i det partiet som passer nordmannen best.

- Masse sanddyner nå, og det skal heldigvis bare bli mer av det. Det er i dette landskapet, hvor strekningene er lange, og det er masse sand, jeg liker meg aller best, sa han.

Men et aber er det:

Ullevålseter parkerte motstanderne

- Det er utrolig varmt her nå. Mange av oss har vanskeligheter med varmen. Folk går nesten rundt i svime her nede, og vi merker at det er vanskelig å konsentrere seg skikkelig til tider, sa Pål Anders Ullevålseter.

Nordmannen kjører først ut på tirsdagens 727 kilometer lange etappe mellom Hami og Quinguan. Da er målet og holde Katrinak bak seg.

(NTB)

TAR INNPÅ: Pål Anders Ullevålseter vant mandagens etappe i Trans Orientale, og jakter på sammenlagtledelsen. Før avreise fikk han geografi-tips av Egil Drillo Olsen. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
TAR INNPÅ: Pål Anders Ullevålseter vant mandagens etappe i Trans Orientale, og jakter på sammenlagtledelsen. Før avreise fikk han geografi-tips av Egil Drillo Olsen. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer