Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ullevålseter reddet finne

Pål Anders Ullevålseter (33) er en ekte helt. Ikke nok med at Oslo-gutten i går fullførte Paris- Dakar som beste amatør, han tok seg også tid til å redde livet til en konkurrent på veien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter 10000 knallharde kilometer i Paris-Dakar-rallyet, satt Pål Anders Ullevålseter og stirret tomt ut i lufta. Han fattet knapt at han hadde klart det.

- Mange datt av etter hvert. Det gjorde meg forbannet. Jeg skulle klare det, sier Pål Anders Ullevålseter til NTB.

«Dødsrallyet»

For ørkenrallyet kalles ikke dødsrallyet for ingenting. Mange dyktige kjørere har tapt kampen mot naturkreftene og endt sine dager i sanddynene på vei mot målet i Dakar. Og ingen nordmenn har noensinne fullført løpet, før Ullevålseter.

Oslogutten fra Nordmarka sørget også for at ørkenrallyet ikke fikk et tragisk utfall for en av konkurrentene.

- Jeg plukket opp en finne som i 110 kilometer i timen var gått rundt og fått sykkelen over seg. Han hadde brukket det meste av bein i kroppen, og jeg hjalp ham med å sette opp en nødpeilersender. Jeg kjørte forbi mange som lå skadet etter å ha krasjet, sier Ullevålseter.

Sandstorm

Lite søvn, elendig mat og steintøffe kjøreforhold tæret etter hvert på kroppen til nordmannen. En torn i overarmen førte til store smerter, smerter han klarte å fortrenge. Men da Ullevålseter ble overrasket av en sandstorm, ble psyken hans satt på en skikkelig prøve.

- Da var jeg ikke høy i hatten. Jeg følte meg alene ute i ørkenen. Jeg tenkte at hvis det blåser mer nå, så er jeg i store problemer.

Rett etter løpet hatet han guttedrømrallyet. Men etter at han hadde fått litt tid til å fordøye inntrykkene, innrømmet han at blodslitet ga mersmak. Neste år satser han på å ta opp kampen med vinneren Fabrizio Meoni fra Italia.

- Jeg vet at jeg kan fikse det. Men jeg er ikke god nok til å ligge i front alene. Jeg må bli bedre på navigering, sier Pål Anders Ullevålseter, som for få dager siden ble belønnet med et toppidrettsstipend fra Olympiatoppen på 50000 kroner.

<B>GA MERSMAK:</B> Turen fra Arras til Dakar var knallhard. Men Pål Anders Ullevålseter ser allerede fram mot neste år.
Hele Norges coronakart