<strong>SKUFFET:</strong> Pål Anders Ullevålseter fikk en dårlig start på Africa Race.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
SKUFFET: Pål Anders Ullevålseter fikk en dårlig start på Africa Race. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Ullevålseter skuffet etter åpningsetappen: - Jeg gruer meg til i morgen

Misfornøyd med egen kjøring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Pål Anders Ullevålseter klarte ikke gi seg selv godkjent etter åpningsetappen av ørkenrallyet Africa Race mandag. Han ble nummer tre.

48-åringen var regelrett misfornøyd med egen kjøring på den 610 kilometer lange etappen fra kystbyen Nador til Domaine Moulay i Marokko. Selve fartsetappen var på 86 kilometer.

Etter målgang ga Ullevålseter uttrykk for at han følte seg rusten og at sykkelen føltes tung. Samtidig fant den erfarne motorsykkelføreren motivasjon i det som venter i tiden som kommer. Da gir førerne seg i kast med store sanddyner.

Ullevålseter startet først av samtlige på løpets første etappe, men ble raskt tatt igjen av to førere og endte på tredjeplass. I mål var han to minutter og 15 sekunder bak den sørafrikanske vinneren Gev Sella.

Italienske Paolo Ceci ble andremann. Han var 16 sekunder bak Cella i mål.

Ullevålseter har ikke kjørt ørkenrally siden fjorårets utgave av Africa Race. 48-åringen har planlagt å ta det med ro de første dagene for å komme inn i kjøringen igjen.

Tirsdag er han tilbake på sykkelen.

- Jeg gruer meg litt til i morgen. Det er kaldt, og jeg kjører ikke fort nok. Jeg må nok forberede meg på å holde litt igjen til rusten er borte, men det er vanskelig, for de foran meg kjører fort, så vi får se hvordan det går, sa Ullevålseter mandag.

48-åringen har vunnet Africa Race de to siste årene.

Totalt skal det kjøres 12 etapper over 700 mil gjennom ørkenen i årets utgave.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer