Ullevålseter slet i sanden

Ikke blant de ti beste.

Pål Anders Ullevålseter hadde en slitsom dag i sanddynene i Dakar-rally, og endte utenfor topp-ti, på 14. plass.

Lørdagens åttende etappe av Dakar-rally ble et lite ørkenmareritt for Pål Anders Ullevålseter. Førerne måtte forsere flere sanddyner, og spesielt etter 240 kilometer av den 508 kilometer lange etappen fra Atar i Mauritania til Nouakchott ble det mye trøbbel for førerne.

- Ikke bare hadde jeg maksimalt uflaks, men jeg tok også mange dumme avgjørelser som jeg angrer bittert på i ettertid. Dette er første gangen jeg virkelig har rotet meg ordentlig bort i et rally, og jeg skal love deg at man ikke er høy i hatten alene i sanddynene ute i ingenmannsland.

- Desperasjonen tar etter hvert overhånd, og det gjør det absolutt ikke lettere å finne rett spor. Er glad jeg har hviledagen i morgen for å komme meg over skuffelsen, for på mandag skal jeg på ny være 100 prosent fokusert og klar til kamp, sier han til sin egen hjemmeside.


Ullevålseter og flere av konkurrentene kjørte seg bom fast i sanden og slet voldsomt før de kom seg over de vanskelige partiene. Ullevålseter tapte mye tid og endte dagen utenfor de ti beste. Han var nærmere halvtimen bak dagens raskeste mann, franske David Casteu.

Dermed kan han mest sannsynlig glemme pallen i årets Dakar-rally. Svært mange av de raskeste må havne i trøbbel om Ullevålseter skal innfri målet sitt, som før rallyet startet var en plass blant de tre beste.

Søndag er det hviledag i Dakar-rallyet.

• Les mer om rallyet på Ullevålseters hjemmeside.

(ANB)

TUNG DAG: Etter flere gode etapper slet Pål Anders Ullevålseter mer i dag.