TAPER TIL TETEN:
Pål Anders Ullevålseter.
Foto: Team Ullevålseter / Scanpix
TAPER TIL TETEN: Pål Anders Ullevålseter. Foto: Team Ullevålseter / ScanpixVis mer

Ullevålseter taper terreng i Dakar-rallyet

Kjørte inn til 11. plass mandag.

Motorsyklist Pål Anders Ullevålseter kjørte inn til 11.-plass på mandagens etappe i Dakar-rallyet og taper ytterligere terreng sammenlagt.

Nordmannen endte 15 minutter og 38 sekunder bak etappevinner Marc Coma fra Spania. Sammenlagtleder Cyril Despres fra Frankrike satte seg i likhet med Ullevålseter fast i leire og tapte dyrebare minutter, men arrangøren meldte mandag kveld at tapt tid vil bli trukket fra etappetiden.

- Jeg kjørte meg fast på en nypreparert vei av leire som i utgangspunktet så veldig fin ut. Den var liksom preparert for at vi skulle kunne kjøre på den størknede leiren, men den hadde ikke størknet. Jeg sto bom fast etter å ha sunket cirka 40 centimeter med både sykkel og kropp. Etter hvert fikk jeg hjelp av tre karer som fikk meg løs. Jeg tapte mellom 7 og 8 minutter på det hele, sa Pål Anders Ullevålseter.

- Kjøringen etterpå var jeg veldig fornøyd med. Jeg holdt følge med de beste og hadde ligget på 4.-plass sammenlagt hvis det ikke hadde vært for den forbannede tidsstraffen på 40 minutter tidligere i rallyet.

Før tirsdagens etappe skal Ullevålseter bytte motor.

- Med det følger 15 minutter tidsstraff. Det var imidlertid heldig at jeg ikke blåste motoren da jeg prøvde å komme meg ut av leiren, for da hadde tidstapet vært enda større.

Ullevålseter avanserte på resultatlisten, men er over 1 time og 40 minutter bak teten.

Den åttende etappen strakte seg over totalt 722 kilometer (477 km fartsetappe) fra Copiapó til Antofagasta i Chile.

Ullevålseters beste plassering i Dakar-rallyet er annenplass fra 2010.

(NTB)