Ullevålseter tok fire nye minutter

Ny etappeseier i Trans Orientale.

Pål Anders Ullevålseter vant den 14. etappen av rally Trans Orientale onsdag. Han tok over fire minutter innpå sammenlagtlederen.

Nordmannen brukte 3.58.06 timer på den 286 kilometer lange spesialprøven på etappen fra Quinguan til Alxa Youqi gjennom en av Kinas mange ørkener.

Russeren Aleksej Kolomysin på annenplassen var 2.18 minutter bak, mens sammenlagtleder Jaroslav Katrinak på tredjeplass var 4.04 minutter bak.

Ullevålseter ligger likevel 23.55 minutter bak ham med tre gjenstående etapper før målgang ved den kinesiske mur utenfor Beijing. Førerne har stort sett holdt følge med hverandre, men differansen er blitt så stor på grunn av nordmannens 20 minutter store tidsstraff for å ha kjørt for fort på en etappe i begynnelsen av rallyet.

Umulig å stikke fra


Det var Ullevålseters fjerde etappeseier i styrkeprøven fra St. Petersburg til Beijing. Etappen ble preget av mye taktikk.

- Jeg tok raskt igjen russeren og la meg bevisst en kilometer bak Katrinak, for å la han dra. Han ønsket ikke å ligge foran og navigere, og derfor valgte han å legge seg bak meg. Jeg forsøkte flere ganger å gjøre noen strategiske øvelser for å riste dem begge av meg, og klarte det til tider, sa Ullevålseter i en pressemelding.

- Ute i ørkensanden er det ikke så lett å gjemme seg. Konkurrentene har store muligheter til å se i hvilken retning støvskyen foran dem er, men både Kolomytsyn og Katrinak er veldig gode til å kjøre, sa Ullevålseter.

- Det som er mest slitsomt at er at de henger seg på meg, for å unngå å feilnavigere selv, slo han litt fortvilet fast.


Mye strategisk kjøring
Torsdag er etappen på 589 kilometer og går Alxa Youqi til Bayan Hot.

Spesialprøven er på 202 kilometer og Ullevålseter kjører ut som nummer en.

Han forventer nok en gang mye strategisk kjøring. Han ønsker om mulig, å utnytte at både Katrinak og Kolomytsyn ikke er de aller beste på navigering.

(NTB)

LITT VARMERE I KINA: Det er andre forhold i ørkenrallyet enn der Pål Anders Ullevålseter forberedte seg tidligere i år. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX
LITT VARMERE I KINA: Det er andre forhold i ørkenrallyet enn der Pål Anders Ullevålseter forberedte seg tidligere i år. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX Vis mer
Ullevålseter tok fire nye minutter