Ullevålseter trygget 5. plassen

Pål Anders Ullevålseter kjørte kompis med sin svenske lagkamerat Per-Gunnar Lundmark og tok ingen sjanser på dagens etappe av Dakar-rallyet.

Han kjørte inn til 7. plass og holdt hele veien følge med sin svenske kompis. Avstanden til etappevinneren var på 12.30 minutter. Nordmannen har også hatt problemer med det ene kneet etter en velt torsdag, men tok ingen sjanser og trygget 5. plassen i sammendraget.

Lundmark fikk problemer med motorsykkelen fredag, men fikk karet seg til mål. Ullevålseter sa fredag at han helst ville se seg selv og PG i Dakar. Svensken har nemlig aldri fått sett den senegalesiske hovedstaden etter et fullført ørkenrally.

Søndag får Ullevålseter besøk av kona Solveig. Hun forlot fortet hjemme i Lørenskog for å ta turen ned og ta imot ektemannen.

I sammendraget tok franske Richard Sainct innpå ledende Nani Roma. Men drøyt fem minutter bør holde for spanieren på den relativt korte sjarmøretappen søndag.

Ullevålseter har god avstand til sjettemann i sammendraget, men også veldig stor avstand fram til fjerdeplassen. Dermed ser det ut til at Ullevålseter vil ta sin beste beste plassering i styrkeprøven gjennom ugjestmild ørken på vei til Dakar. I debutåret ble det niende- og i fjor sjuendeplass. Da var målgangen i Sharm El-Sjeik i Egypt.

I bilklassen går det mot dobbel Mitsubishi-seier med franskmannen Stephan Peterhansel og japaneren Hiroshi Masuoka.

(NTB)