Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pål Anders Ullevålseter måtte bryte i Africa Race

Ullevålseter ute av seierskampen. Måtte bryte dagens etappe

Pål Anders Ullevålseter må se langt etter karrierens tredje seier i Africa Race etter at sykkelen brøt sammen på fredagens fjerde etappe.

BRØT: Pål Anders Ullevålseter er ute av tetkampen etter at han måtte bryte dagens fjerde etappe av Africa Race. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
BRØT: Pål Anders Ullevålseter er ute av tetkampen etter at han måtte bryte dagens fjerde etappe av Africa Race. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ullevålseter fikk tidlig problemer med utstyret, og det hjalp ikke at løpets to øvrige norske deltakere stoppet for å forsøke å hjelpe den norske seierskandidaten.

Til slutt så ikke Ullevålseter noen annen utvei enn å tilkalle arrangøren for å få hjelp til å frakte sykkelen til målområdet.

Om sykkelen kommer fram tidsnok til at teamets mekaniker får orden på problemet, kan mannen som vant Africa Race i 2015 og 2016 stille til start lørdag.

Ullevålseter blir samtidig ilagt en tidsstraff som gjør det umulig å kjempe om en pallplass sammenlagt.

- Jeg er lei meg akkurat nå, men om sykkelen kommer fram i tide og vi får reparert problemet, ønsker jeg å fortsette. Målet nå er å ta noen etappeseirer, sa nordmannen fredag.

- De er snille med meg her nede, jeg fikk haik med et helikopter tilbake. Om ikke det hadde skjedd, ville jeg blitt stående ute der sammen med sykkelen i hele natt, tilføyde han.

Noen god dag ble det heller ikke for de to øvrige nordmennene i Africa Race. Marius Helmersen fikk motorstopp etter at kjøleslangen på sykkelen eksploderte og motoren gikk varm. Han ble plukket opp av mekanikeren og lider dermed samme skjebne som Ullevålseter.

Kristian Felix Jensen er eneste norske fører som fortsatt kan håpe på en framskutt plassering.

Fredagens spesialetappe i Marokko var 499 kilometer lang.

Årets Africa Race består i alt av 12 etapper. Målgang er i Senegals hovedstad Dakar 14. januar.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!