Ullevålseter valgte feil dekk

Dakar-rallyet er i gang.

(Dagbladet.no:) Rallyets første etappe gikk fra Lisboa til Portimco, og utøverne har tilbakelagt 370 kilometer. Av disse var 287 kilometer fordelt på to transportetapper.

Fjorårsvinner Cyril Despres fra Frankrike var raskest i dag, og brukte 58 minutter og ti sekunder på den 83 kilometer lange løypa, som besto av mye gjørme.

Men det var uhyre jevnt. Portugisiske Ruben Faria kom bare fire sekunder bak Despres, og spanske Marc Coma var sju sekunder bak.

- Det gikk forholdsvis bra de første seks milene, men så begynte det å regne. Og da hadde jeg ikke riktige dekk til underlaget, sier Ullevålseter til sin egen hjemmeside.

Nordmannen kom i mål på 32. plass, 6,20 minutter bak Despres. Han gikk straks i gang med å jobbe med sykkelen, og visste ikke hvilken plass han var i mål på, da han snakket med kona Solveig som styrer hjemmesida.

- Tror jeg venter litt med å ringe ham og fortelle det, slik at han ikke er så irritert når han går over sykkelen, skriver hun.

Med for femte gang

Pål Anders fikk en lei beskjed før jul: Pakken med reservedeler ville ikke komme fram i tide. Han ga opp denne jakten, og kjøpte i stedet alt nytt.

Dette er femte året på rad Ullevålseter er med i Dakar-rallyet, og han konkurrerer mot 240 deltakere i motorsykkelklassen.

Hans beste plassering er en 5. plass fra 2004, i fjor måtte Ullevålseter bryte på grunn av brudd i kragebeinet. I 2004 ble også Pål Anders Ulleålseter verdensmester i ørkenrally.

Debatt

Hvordan tror du det går med Pål Anders Ullevålseter i Dakar-rallyet?

I GANG: Pål Anders Ullevålseter har startet på sitt femte Dakar-rally.
RASKEST: Franske Cyril Despres var raskest på den første etappen.