Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ullevålseter vant VM i ørkenrally

Mester før den siste VM-runden.

Allerede før den siste VM-runden i Argentina er nordmannen mester etter jevn og glimrende kjøring i de fire VM-rundene som allerede er kjørt.

- Vi skulle egentlig ha kjørt en etappe til her i Dubai, men på grunn av ramadan er den siste etappen fredag blitt sterkt redusert. Det holder i grunnen bare å komme seg til mål i Dubai, og det skal jeg klare om jeg så må bære sykkelen på ryggen, sa Pål Anders Ullevålseter til NTB.

Han hadde full kontroll på dagens etappe, men innrømmet at det hadde vært tøft, for det var mye sand, mange vanskelige sanddyner å forsere og fryktelig varmt.

- Men jeg holdt i hvert fall hodet kaldt og følte jeg hadde full kontroll. Nervene holdt jeg også på avstand. Jeg har vært mye mer nervøs i VM-rundene tidligere i år enn jeg var i dag, slo Ullevålseter fast.

Kjempedag

- Selvsagt var det lange 25 mil jeg fullførte på etappen i dag, men det gjorde ingenting, for jeg visste at det ventet en VM-tittel på meg. Derfor ble dette en kjempedag, sa Ullevålseter.

Han var inne blant de fem beste på torsdagens etappe, og det klarte han uten verken å ta noen sjanser eller presse seg maksimalt.

- Jeg kunne nok satset på en topplass på denne etappen, men det var det ingen vits i, sa han.

Det gjenstår en VM-runde i ørkenrallyet i år, men Pål Anders Ullevålseter har en så stor ledelse sammenlagt at han slipper å reise til Argentina.

- Jeg kan ikke si annet enn at jeg er kjempeglad jeg slipper Argentina-turen, for det er mye tøffere å reise og forberede forsendelsen av alt utstyret enn å kjøre løpene, sa han.

Paris - Dakar

Tirsdag kommer han hjem til Norge, og da starter forberedelsene til Paris - Dakar-rallyet med en gang.

- Paris - Dakar er det store målet mitt. Det er så viktig for meg at jeg ville ofret årets VM-runder for å være med der, dersom det hadde vært manko på penger. Men nå har jeg god støtte og kan kjøre Paris - Dakar uten å tenke på penger i det hele tatt, sa Ullevålseter etter VM-seieren. Han er den første nordmann noensinne som har vunnet denne tittelen.

Men det er på ingen måte gratis å bli verdensmester. Det koster ham mellom 100.000 og 150.000 kroner per VM-runde å være med. I og med at han er privatkjørerer kommer utgifter til sykkel i tillegg til disse pengene.

- På en dag som denne, da jeg står her som verdensmester, kan jeg ikke annet enn å sende en stor takk til alle som har støttet meg, fra familien med kona mi Solveig og mor og far i spissen, til sponsorene og alle andre. Det er en dag for ettertanke, innrømmet Ullevålseter overfor NTB.

I fjor klarte han 5. plassen i Paris - Dakar. I år er målet en plass på seierspallen. Såpass til målsetning bør en verdensmester ha.

(NTB)

MESTER: Pål Anders Ullevålseter knuste all motstand på dagens VM-runde, og er nå sammenlagtvinner - en runde før slutt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media