Ull/Kisa - HamKam utsatt etter mistanke om kampfiksing

- Det er sjokkerende, sier HamKam-trener.

UTSATT KAMP: Kampen mellom Ull/Kisa og HamKam er utsatt. Dette bildet er fra Ull/Kisas cupkamp mot LSK tidligere i sommer.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
UTSATT KAMP: Kampen mellom Ull/Kisa og HamKam er utsatt. Dette bildet er fra Ull/Kisas cupkamp mot LSK tidligere i sommer. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Kampen mellom Ull/Kisa og HamKam i 1. divisjon er utsatt.

Dette har skjedd etter mistanke om kampfiksing.

- Vi fikk en telefon fra fotballforbundet rett før avreise fra Hamar. Vi fikk beskjed om at det ikke blir noen kamp på grunn av mistanke om kampfiksing, men jeg vet ikke mer enn det, sier HamKam-trener Vegard Skogheim til Dagbladet.

- Det er sjokkerende og jeg er overrasket. Det har vel aldri skjedd i Norge før. Vi bor jo ikke i Italia, sier Skogheim.

I en pressemelding skriver NFF:

«NFF har fått informasjon som gir grunnlag for å undersøke om det kan være gjort forsøk på resultatmanipulering i forbindelse med denne kampen. Selv om NFF ikke kan fastslå at det dreier som om resultatmanipulering, gjør opplysningene det nødvendig å undersøke dette nærmere.»

Ingen i NFF har besvart Dagbladets henvendelser.

INFORMERER: Leder i Ull/Kisa, Cato Strømberg, informerer ansatte og frivillige om den avlyste kampen på Uki Arena.
Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix
INFORMERER: Leder i Ull/Kisa, Cato Strømberg, informerer ansatte og frivillige om den avlyste kampen på Uki Arena. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix Vis mer

- Det blir hvertfall ikke noen kamp i dag, sier Skogheim.

Kampen skulle startet klokka 18.00 i dag.

- Mye rot
HamKam-spiller Tore Andreas Gundersen sier beskjeden er overraskende.

- Vi møtte til vanlig tid på stadion og fikk plutselig beskjed om at det ikke blir kamp. Det er mye rot akkurat nå, sier Gundersen til Dagbladet.

Norsk Tipping sier de ikke kjenner til saken.

- Vi har ikke hørt noe om dette, og vil i så fall få beskjed fra NFF, sier kommunikasjonssjef Magne Vikøren til Dagbladet.

Sjokkert
Ull/Kisa-leder Cato Strømberg sier det kom som et sjokk.

- Jeg må forholde meg til det som er sendt ut av forbundet. Jeg er like sjokkert som alle andre. Jeg vet ikke hva vi snakker, og dette kom som lyn fra klar himmel, sier Strømberg til Dagbladet.

- Jeg fikk beskjed i dag tidlig. Rundt klokka 10, sier han.

Vurderer anmeldelse
Flere andre kamper i 2. divisjon skal også være under mistanke. En av kampene som vil bli undersøkt er oppgjøret mellom Østsiden IL og Follo FK etter at sistnevnte klubb varslet NFF om forhold som ga klubben grunn til å fatte mistanke.

 - Vi er glade for at Follo reagerte raskt, og kontaktet oss. Vi har også hatt dialog med politiet. Resultatmanipulering er det verste som kan ramme fotballen. Vi vil nå vurdere politianmeldelse, sier generalsekretær Kjetil Siem i NFF.

- Det er for tidlig å slå fast om det har skjedd uregelmessigheter eller ikke og eventuelt i hvilket omfang. Men på bakgrunn av de opplysningene vi nå sitter med, er det grunn til å ta situasjonen på høyeste alvor, sier generalsekretær Kjetil Siem i NFF.

Norges Fotballforbund holder 17.30 en pressekonferanse om forsøk på resultatmanipulering.

VURDERER ANMELDELSE: 
Kjetil Siem, generalsekretær i Norges Fotballforbund, sier de vurderer å anmelde saken. 
Foto: Morten Holm / Scanpix
VURDERER ANMELDELSE: Kjetil Siem, generalsekretær i Norges Fotballforbund, sier de vurderer å anmelde saken. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer