Ullrich brøt Giro d\'Italia

- Har ingenting med dopanklager å gjøre.

(Dagbladet.no): Jan Ullrich valgte å stå av i en av de siste stigningene på dagens 19. etappe i sykkelrittet Giro d\'Italia.

Ullrich har blitt blandet inn i dopingsaken som har fått forsikringsselskapet Liberty-Seguros til å trekke seg som sponsor for det spanske profflaget som har båret deres navn.

Ullrich sier ifølge Bild.de at hans brudd i dag ikke har noe med disse beskyldningene å gjøre.

En spansk radiostasjon opplyste at den tyske storsyklisten har hatt forbindelse med Liberty Seguros-legen Eufemiano Fuentes siden 1997.

Saiz arrestert

Tidligere i uka ble både Fuentes og lagets sportsdirektør Manolo Saiz arrestert og avhørt i etterforskningen av dopingmisbruk i laget. I fjor ble rytteren Roberto Heras utestengt etter å ha testet positivt for EPO underveis i Spania Rundt.

Men Ullrich bedyrer at det var sportslige årsaker til at han valgte å gi seg i dag. Han vil ikke slite ut kroppen på de to siste tøffe Giro-etappene.

- Jeg kan ikke la treningsplanen min dikteres av en nyhetsmelding. En tidlig avslutning på giroen var et alternativ vi hadde på forhånd, sier Ullrich.

Hjem for å trene

Ullrich bruker bare Giro d\'Italia som oppkjøring til Tour de France. Nå blir sommerens høydepunkt prioritert framfor de to avsluttende etappene i Italia.

- Jeg føler meg bra, selv om jeg naturligvis er litt sliten. Jeg skal nå trene hjemme i Sveits, og forbereder meg fortsatt konsekvent på Tour de France, sier tyskeren.

Ullrich er en av favorittene til å vinne den første touren etter at Lance Armstrong la opp etter sin sjuende strake seier i fjor.

Alexandre Vinokourov fra nettopp Liberty Seguros er en annen, mens Kurt Asle Arvesens CSC-lagkamerat Ivan Basso er den største favoritten etter fjorårets andreplass.

Sykkelekspert Johan Kaggestad sa imidlertid til Dagbladet.no i dag at han er usikker på om Basso klarer det.

Voigt ga bort seieren

Kaggestad var imidlertid ganske trygg på at Basso tar seieren i Giro d\'Italia. Og på dagens etappe økte italieneren ledelsen til over seks minutter.

Spanske Juan Manuel Garate (Quick Step-Innergetic) fikk etappeseieren av CSC-rytter Jens Voigt i dag. De to klatret de siste harde stigningene sammen, og Voigt er en bedre spurter.

Men det var Garate som gjorde den harde jobben i bakkene, så da oppløpet startet, ga Voigt konkurrenten et klapp på ryggen. Så lot han Garate tråkke alene over målstreken.

Til tross for stadige dopingsaker, står sportsmann-ånden fortsatt sterkt i toppsyklingen.

• Din mening: Klarer Ullrich seieren i årets Tour de France?

STO AV:</B> Jan Ullrich sto av under dagens etappe i Giro d\'Italia. Han hevder det ikke har sammenheng med at han er koblet til den dopinganklagede Liberty Seguros-legen Eufemiano Fuentes.
GA GARATE SEIEREN: Spanske Juan Manuel Garate tråkket først i mål etter at Jens Voigt (i bakgrunnen) lot ham få seieren etter imponerende klatrejobb.