Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ullrich fikk sparken via faks

- Skammelig, tordner den tyske toppsyklisten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): T-Mobiles kaptein, Jan Ullrich, ble suspendert fra Tour de France dagen før rittet begynte på grunn av mistanke om dopingbruk.

Nå har sykkelstjernen fått sparken fra T-Mobile med umiddelbar virkning - men Ullrich har ikke til hensikt å akseptere avskjedigelsen.

- Jeg aksepterer ikke oppsigelsen. Jeg er svært skuffet over at avgjørelsen ikke ble formidlet til meg personlig, men via faks fra advokatene til T-Mobile. Det er skammelig, etter så mange år med godt samarbeid og etter alt jeg har gjort for laget, at jeg blir behandlet som et faksnummer, sier Ullrich i en uttalelse på sin egen hjemmeside.

Ullrich er mistenkt for å ha samarbeidet med den spanske doplegen Eufamiano Fuentes, etter at navnet hans dukket opp på ei tvilsom liste da politet gjennomførte en razzia på klinikken til Fuentes.

Tyskeren har hele tiden nektet for at han har hatt befatning med Fuentes, men ble altså ikke trodd av T-Mobile, som også har sparket lagkamerat Oscar Sevilla og sportsdirektør Rudi Pevenage.

- Ullrich og Sevilla er sparket fordi vi tror de er innblandet i den spanske dopingskandalen, sier T-Mobiles talsmann Christian Frommert ifølge Der Spiegel.

Ullrich har imidlertid mer trøbbel i vente. I går bekreftet tyske myndigheter at de åpner sak mot ham, Sevilla og Pevenege som en konsekvens av samarbeidet med «skandaledoktoren».

Ullrich vant Tour de France i 1997, og er blitt nummer to fem ganger bak Lance Armstrong. Foran årets Tour var han regnet som en av de største forhåndsfavorittene.

SPARKET: Den tyske sykkelstjernen Jan Ullrich er sparket fra sitt tyske lag T-Mobile, på grunn av sin tilknytning til den spanske doplegen Eufamiano Fuentes. Foto: REUTERS
SPARKET: Den tyske sykkelstjernen Jan Ullrich er sparket fra sitt tyske lag T-Mobile, på grunn av sin tilknytning til den spanske doplegen Eufamiano Fuentes. Foto: REUTERS Vis mer