HAR ALDRI INNRØMMET NOE: Lance Armstrong (t.h) la kortene på bordet på TV natt til fredag og lørdag. Jan Ullrich (t.v) er også dømt for doping, men han akter ikke å innrømme noe som helst på skjermen. Foto: AP / Peter Dejong / NTB SCANPIX
HAR ALDRI INNRØMMET NOE: Lance Armstrong (t.h) la kortene på bordet på TV natt til fredag og lørdag. Jan Ullrich (t.v) er også dømt for doping, men han akter ikke å innrømme noe som helst på skjermen. Foto: AP / Peter Dejong / NTB SCANPIXVis mer

Ullrich har ingen planer om å innrømme doping

Selv om mange krever det.

Tyskeren Jan Ullrich har ingen planer om å følge Lance Armstrong og innrømme doping offentlig. Det skriver nyhetsmagasinet Focus.

- Jeg kommer på ingen måte til å følge i Armstrongs fotspor og snakke foran flere millioner mennesker, selv om mange kanskje vil kreve at jeg gjør det og venter at jeg skal gjøre det, sier Jan Ullrich i et intervju med magasinet.

Armstrong lot seg intervjue av Oprah Winfrey og innrømmet at han hadde vært dopet alle de sju gangene han vant Tour de France. Amerikaneren snakket om dette i to programmet både torsdag og fredag i forrige uke.

Han er for lengst fratatt alle Tour-seirene sine og utestengt fra all idrett for livstid, en dom han karakteriserer som den reneste «dødsstraff».

Jan Ullrich, som på syklet for det tyske Telecom-laget, gikk til topps i Tour de France i 1997, og han var toer sammenlagt fem ganger, tre av gangene ble han bare slått av Armstrong

Tyskeren la opp i 2007. Han ble utestengt i 2012, ikke for å ha dopet seg, men for den forbindelsen han hadde til dopinglegen Eufemiano Fuentes.

Flere av Jan Ullrichs tidligere lagkamerater i Telecom-laget har innrømmet bruk av forbudte stoffer i sin aktive periode, men Ullrich har bare innrømmet en viss forbindelse med den spanske dopinglegen (Fuentes). Han har aldri innrømmet at han var dopet.

(NTB-DPA)