RESULTATER ANNULLERT: Jan Ullrich tar ikke opp kampen mot dopingdommen han fikk i går. Foto: EPA/GERO BRELOER
RESULTATER ANNULLERT: Jan Ullrich tar ikke opp kampen mot dopingdommen han fikk i går. Foto: EPA/GERO BRELOERVis mer

Ullrich innrømmer kontakt med dopinglege

Aksepterer dommen for bloddoping.

Syklisten Jan Ullrich ble i går funnet skyldig i bloddoping.

I dag innrømmer tyskeren at han hadde kontakt med den spanske legen Eufemiano Fuentes.

Ullrich ble dømt av Idrettens Voldgiftsrett (CAS) i forbindelse med saken mot den spanske legen Fuentes. Alle tyskerens resultater siden 1. mai 2005 er blitt annullert. I 1997 vant Ullrich Tour de France. Han la opp i februar 2007.

Hele tiden har han avvist å ha vært involvert i doping.

Den såkalte «Puerto-skandalen» så lyset i 2006 etter en aksjon fra det spanske politiet. Da ble det funnet 200 kodede blodposer, derav flere som kunne knyttes direkte opp mot navngitte syklister. Ullrich ble suspendert av laget sitt T-Mobile kort tid før Tour de France i 2006 da hans navn dukket opp i etterforskningen rundt Fuentes.

Enormt press - Jeg kan bekrefte at jeg hadde kontakt med Fuentes. Jeg vet at det var en stor tabbe. Jeg angrer. Jeg ønsker å be om unnskyldning for min oppførsel. I ettertid ser jeg at jeg burde opptrådt annerledes i noen situasjoner under min karriere, sier Ullrich til sitt eget nettsted janullrich.de.

38-åringen forklarer at han var under stort press foran 2006-utgaven av Tour de France.

- Etter min seier i 1997 og fem annenplasser var presset fra publikum, sponsorer og meg selv enormt. Alle ønsket en seier nummer to, spesielt etter at Lance Armstrong hadde lagt opp, forklarerer Ullrich.

Hold kjeft Den tidligere tyske toppsyklisten forteller videre at han gjerne skulle innrømmet jukset allerede da saken rullet som verst i forkant av 2006-utgaven av Tour de France.

- Selv den gangen, kort etter at jeg ble utestengt, ønsket jeg å innrømme min tabbe. På grunn av råd fra mine advokater holdt jeg kjeft, sier Ullrich.

Han aksepterer den toårige utestengelsen fra CAS.

- Jeg aksepterer dommen og vil ikke anke. Kjennelsen forandrer ikke mine planer. Jeg har aldri vurdert et comeback innenfor profesjonell sykling, sier 38-åringen.

(NTB-Reuters)