Ullrich kjøper seg fri med millionbot

- Ikke en innrømmelse av skyld, sier syklisten.

Den tyske statsadvokaten har henlagt straffesaken mot den tyske syklisten Jan Ullrich. I dag ble det offisielt at stjernesyklisten har fått kjøpe seg fri.

Søndag ble det ifølge magasinet Focus kjent at Ullrich har inngått avtale om at straffesaken mot ham ville bli henlagt, mot at han betaler en bot. Pengene skal gå til et veldedig formål.

- Betalingen er en bot og ikke en innrømmelse av skyld... det gjør meg i stand til å ta presset rundt denne saken vekk fra familien min, skrev Ullrich på sin hjemmeside.

- Jeg har aldri lurt noen i hele min karriere og heller ikke skadet noen. Jeg har alltid vært en lojal idrettsmann. Seierne mine var resultatet av hardt arbeid og et hjerte for idretten, slår han fast.

Den tidligere sykkelstjernen har vært under etterforskning mistenkt for svindel gjennom dopingbruk. Ifølge Focus vil statsadvokaten avslutte etterforskningen mot at han betaler 1 million euro (8 millioner kroner) i bot.

Ullrich er blant de mange syklistene som havnet i dopingsøkelyset gjennom den spanske Operasjon Puerta-etterforskningen rundt dopinglegen Eufemiano Fuentes.

(NTB)

SAKEN HENLAGT: Straffesaken mot Jan Ullrich er henlagt, melder magasinet Focus. Ullrich skal ha gått med på å betale en gigantbot, men benekter at det betyr at han innrømmer skyld. Foto: Winfried Rotherm, AP/Scanpix
SAKEN HENLAGT: Straffesaken mot Jan Ullrich er henlagt, melder magasinet Focus. Ullrich skal ha gått med på å betale en gigantbot, men benekter at det betyr at han innrømmer skyld. Foto: Winfried Rotherm, AP/Scanpix Vis mer
Ullrich kjøper seg fri med millionbot