Ullrich leder i Alpene

GRENOBLE (NTB-AFP): Australeren Stuart O'Grady vant den vel 186 kilometer lange 14. etappen i Tour de France i dag, men i morgen kjører rittet inn i Alpene for alvor. Jan Ullrich fører an i den gule ledertrøya.

Pantani, som er klatreeksperten framfor noen, kan nesten ikke vente med å ta fatt på klatreetappene i Alpene. Hans første store mål er komme først til den lille byen Les Deux alpes i morgen. Det vil bety seier på den 15. etappen.

Han ligger tre minutter bak Jan Ullrich i sammendraget, og selv om det kan bli vanskelig å kjøre inn, vil det være et flott plaster på såret for Pantani å vinne bakketrøya. Det er den han i første rekke kjører for.

- Jeg tror nok det vil bli for tøft å prøve å vinne Tour'en i år. Jeg har ennå ikke kommet meg helt etter seieren i Italia Rundt, sa Pantani i dag etter en heller rolig etappe for hans del.

Fornøyd

Stuart O'Grady, som kjørte med den gule ledertrøya tre dager i åpningsuken av Tour'en, var mer enn fornøyd med seieren i dag, selv om han vet at han nå har gjort sitt i dette rittet. Han er sjanseløs når klatringen i Alpene begynner for alvor i morgen, men en etappeseier er det selvsagt greit å ta med seg.

- Dette er andre gang jeg kjører Tour de France. Innsatsen min så langt er jeg veldig godt fornøyd med, sa O'Grady etter dagens etappe.

Etappen i dag var heller rolig. Midtveis var det en skikkelig stigning, men stort sett gikk rittet på flate veier fram mot OL-byen fra 1992, Albertville.

(NTB)