Ullrich overførte 200 000 til doplegen

Nye beviser på samarbeide med Fuentes.

Eks-syklisten Jan Ullrich skal ha overført 25.000 euro (200.000 kroner) til dopinglegen Eufimiano Fuentes i 2004, ifølge statsadvokaten i Bonn.

Pengeoverføringen er et nytt bevis på at Ullrich har vært i kontakt med og kjøpt tjenester av den spanske legen som står bak dopingskandalen «Operasjon Puerto».

Statsadvokaten i Bonn etterforsker saken mot Ullrich etter at han ble nektet start i fjorårets Tour de France og sendt hjem med dopingmistanker hengende over seg. Syklisten la opp før årets sesong.

Tyskeren syklet også på lag med Bjarne Riis i tyske T-Mobile på 1990-tallet. Tidligere i år sto så vel Riis som en rekke andre ryttere i det laget fram og fortalte at de systematisk dopet seg.

Ullrich nekter i det lengste for noen gang å ha benyttet ulovlige stoffer.

Statsadvokaten skal ha funnet bevis på at Ullrich via en konto i Sveits overførte pengene til den Hongkong-baserte banken HSBCs filial i Genéve. Også i begynnelsen av 2006 er det funnet spor etter pengeoverføringer mellom de samme bankene, men disse kan foreløpig ikke knyttes direkte til Fuentes.

Det ventes at tiltale tas ut mot Tour de France-vinneren fra 1997 i nær framtid.

(NTB)

NYE BEVISER: En pengeoverføring fra 2004 knytter Jan Ullrich enda tettere mot dopingskandalen «Operasjon Puerto». Foto: AP/Scanpix
NYE BEVISER: En pengeoverføring fra 2004 knytter Jan Ullrich enda tettere mot dopingskandalen «Operasjon Puerto». Foto: AP/Scanpix Vis mer