Ullrich tatt i doping

Tidligere Tour de France-vinner Jan Ullrich har testet positivt for amfetamin mens han trente seg opp etter en kneoperasjon. - Ting kan tyde på at han har vært en tur på byen og gjort noe han ikke burde, sier Thor Hushovd.

- Jeg kan bekrefte at testen er positiv, sier Walter Godefroot, sjef for Telekom-laget Ullrich sykler for. Mer enn det vil han ikke si.

Tyske Ullrich vant Tour de France i 1997, etter sensasjonelt ha tatt andreplassen året før. Etter seieren er han blitt nummer to i rittet tre ganger. I 2000 ble han olympisk mester i landeveissykling, og han er regjerende verdensmester i temposykling.

I år har han bare syklet ett ritt, i januar i Qatar. Ullrich trakk seg fra Tour de France, som begynner til helgen, på grunn av kneskaden. Planen var å vende tilbake i Spania Rundt, som går i august.

Hvis B-prøven også viser seg å være positiv, blir det nok en nedtur i et vanskelig år for Ullrich. I juni mistet han førerkortet for et år og fikk to månedslønner i bot etter å ha kjørt med promille.

Sykkelmiljøet reagerte med overraskelse da nyheten om Ullrichs dopingprøve ble kjent onsdag.

- Jeg skjønner ikke hvorfor en utøver som ikke konkurrerer doper seg. Hvis det viser seg at det er amfetamin, er det nok en moralsk krise som passer med det han sa han fikk promilledommen, sier Tour de France-direktør Jean-Marie Leblanc.

Og Bjarne Riis, mannen som vant foran Ullrich i 1996, er enig.

- Han har vel ikke noe igjen for å ta amfetamin når han trener seg opp etter en skade. Dette ser ut som en tragisk, privat sak, sier Riis.

Thor Hushovd ble overrasket og lei seg da han hørte at Jan Ullrich hadde testet positivt på amfetamin.

- Dette er veldig leit og uheldig for sykkelsporten, som har hatt nok å stri med, sier årets eneste norske deltaker i Tour de France til NTB.

- Dessuten er det rart at Ullrich skulle dope seg nå, han som er nyoperert og verken trener eller konkurrerer. Det kan vel tyde på at han har vært en tur på byen og gjort noe han ikke burde, sier Hushovd.

(NTB)

<B>TESTET POSITIV: Her blir tyske Jan Ullrich sjekket av lege før Tour de France i 2000. Nå har han testet positivt for amfetamin på en uanmeldt dopingprøve.
OVERRASKET OG LEI SEG: Thor Hushovd skjønner ikke hvorfor Ullrich skulle dope seg når han ikke trener eller konkurrerer.