Ullrich tatt i doping

Tidligere Tour de France-vinner Jan Ullrich har testet positivt for amfetamin mens han trente seg opp etter en kneoperasjon. - Ting kan tyde på at han har vært en tur på byen og gjort noe han ikke burde, sier Thor Hushovd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg kan bekrefte at testen er positiv, sier Walter Godefroot, sjef for Telekom-laget Ullrich sykler for. Mer enn det vil han ikke si.

Tyske Ullrich vant Tour de France i 1997, etter sensasjonelt ha tatt andreplassen året før. Etter seieren er han blitt nummer to i rittet tre ganger. I 2000 ble han olympisk mester i landeveissykling, og han er regjerende verdensmester i temposykling.

I år har han bare syklet ett ritt, i januar i Qatar. Ullrich trakk seg fra Tour de France, som begynner til helgen, på grunn av kneskaden. Planen var å vende tilbake i Spania Rundt, som går i august.

Hvis B-prøven også viser seg å være positiv, blir det nok en nedtur i et vanskelig år for Ullrich. I juni mistet han førerkortet for et år og fikk to månedslønner i bot etter å ha kjørt med promille.

Sykkelmiljøet reagerte med overraskelse da nyheten om Ullrichs dopingprøve ble kjent onsdag.

- Jeg skjønner ikke hvorfor en utøver som ikke konkurrerer doper seg. Hvis det viser seg at det er amfetamin, er det nok en moralsk krise som passer med det han sa han fikk promilledommen, sier Tour de France-direktør Jean-Marie Leblanc.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer