Ullrich tilbyr penger til dopingarbeid

CARPENTRAS (NTB-Reuters): - Jeg er villig til å bidra med alle prispengene mine for å sikre bedre og flere dopingkontroller innen sykkelsporten, sier Jan Ullrich. Tyskeren, som leder Tour de France sammenlagt, kaster seg inn i kampen mot jukset.

Fjorårsvinneren av verdens hardeste sykkelritt sier han vil tilegne hver seier han opplever fra sykkelsetet til kampen for en renere idrett. Dopingskandalene som overskygger alt annet i årets Tour de France, har rystet hele verden - inkludert syklistene selv.

- Hendelsene de siste dagene har tatt på. Jeg er oppriktig lei meg for det som har skjedd. Hele livet ser man fram til å bære den gjeve, gule ledertrøya, og så ender det med at man på en måte skammer seg over å ha den på, sier Jan Ullrich.

Utestengt

I forrige uke ble det franske laget Festina utestengt fra rittet. Også det nederlandske laget TVM risikerer samme skjebne som følge av dopingavsløringer.

Etter flere tøffe etapper i Pyreneene har Tour-sirkuset lagt ut på noen rolige og flate etapper. Så venter knallharde og avgjørende etapper i de franske alpene. Favorittene lunker i hovedfeltet, og overlater til spurterne å gjøre opp om etappeseirene før alvoret tar til igjen.

I dag spurtet italieneren Daniele Nardello først over mål, tett fulgt av spanieren Vicente Garcia-Acosta. Treer på den 196 kilometer lange 13. etappen av rittet ble Andrea Tafi, også han fra Italia.

Utbryterne, som talte seks ryttere, var 2.51 minutter foran hovedfeltet med Jan Ullrich og co. Tyskeren beholdt den gule ledertrøya. Han leder fortsatt sammenlagt med 1.11 minutt til gode på amerikaneren Bobby Julich.

I morgen sykler Tour-sirkuset 185 kilometer fra Valreas til Grenoble.

(NTB-Reuters)