Ulovlig for Lyn å stille b-lag

Bryter klubblisensen om de sparer stjernene mot Start.

(Dagbladet.no): Lyn bryter en NFF-regel dersom de sparer tippeligastjerner mot Start på lørdag. Før sesongen ble Lyn, i likhet med resten av Tippeligaen, 1. divisjon og Toppserien for kvinner, innvilget den såkalte klubblisensen.

I søknaden forpliktet de seg til å stille med sitt beste lag i kamper i Tippeligaen.

Men uttalelser Henning Berg ga til Aftenposten i går, viste at klubben har vurdert å fravike dette i siste serierunde.

- (Andrelags-) Kampene mot Frigg har full prioritet hos oss. Det er veldig viktig for klubben å rykke opp med 2. laget, spesielt med tanke på utviklingen av de unge spillerne, sier Berg, som ikke avviste at han ville spare spillere.

- Er det viktigere for Lyn 2 å rykke opp enn å slå Start med a-laget?

- Selvfølgelig er opprykk det viktigste, men vi håper å gjøre begge deler, svarte Berg på Aftenpostens spørsmål.

Odd trenger hjelp

I siste serierunde spiller Lyn, som ikke har noe å kjempe for, mot Start - som trenger poeng for å være sikker på ny tippeligakontrakt. Odd Grenland er imidlertid avhengig av at Lyn er topp motivert: Selv om Odd slår Fredrikstad, må Lyn i tillegg slå Start, for at telemarkingene skal klare seg.

MÅ BRUKE DE BESTE: Lyn og trener Henning Berg har gjennom klubblisensen forpliktet seg på å bruke de beste spillerne sine i Tippeligaen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg
MÅ BRUKE DE BESTE: Lyn og trener Henning Berg har gjennom klubblisensen forpliktet seg på å bruke de beste spillerne sine i Tippeligaen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg Vis mer

Fotballpresident Sondre Kåfjord tar det for gitt at Lyn mønstrer sitt beste lag mot Start.

- Det er selve grunnfilosofien i fotballen at man skal satse det man har på å vinne kamper. Det er også nedfelt i lisensreglementet, at man må stille med det beste mannskapet i hver kamp, sier Kåfjord til Dagbladet.no.

Lyn 2 slo Frigg

- For meg er det selvsagt at alle lag gjør det i hver av de 182 tippeligakampene. Det gjelder også Lyn mot Start. Det er en forutsetning, sier presidenten, som tviler på at det blir reagert mot Lyn:

- Jeg tror ikke det blir slik at de sparer spillere.

Lyn 2 vant i dag den første kvalifiseringskampen mot Frigg med 4-2, og har dermed et godt grep om opprykket til 2. divisjon.

• Her ser du klubblisensen. Det er punkt 8.3.1 L.01 b)som gjør at Lyn forplikter seg til å stille med sitt beste lag i Tippeligaen.