Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Ulovlig TV-avtale

Ettersom dagens ordning trolig er forbudt, ønsker Konkurransetilsynet en dialog med fotballforbundet om salg av TV-rettigheter.

-  Vi fikk en 12 siders utredning der de peker på flere momenter, og ønsker en dialog med oss, forteller informasjonssjef Roger Solheim i NFF.

Klubb-styrt

I henhold til dagens avtale, som er inne i sitt siste av 4 år, selges TV-rettighetene samlet av Forbundet, selv om de eies i fellesskap med klubbene i Tippeligaen. Den regnes for å være i strid med forbudet mot konkurransebegrensende avtaler.

-  Dagens ordning med kollektivt salg av TV-rettighetene til tippeligakamper er trolig forbudt etter konkurranseloven, skriver Konkurransetilsynet i en pressemelding.

-  Dette er upløyd mark rent juridisk, men vi ser fram til en dialog, forklarer Solheim som ikke vil spekulere i hvilke konsekvenser en eventuell omlegging av avtalen vil kunne få.

Én mulighet vil være å stykke opp salget av rettigheter i mindre pakker og for kortere tidsrom enn tidligere.

Det vil muligens åpne for at deler av rettighetene kan selges av klubbene selv.

-  Vil dette bety økonomiske tap for NFF?

-  Det vil jeg ikke kommentere, sier Solheim.

Konkurransetilsynet forestiller seg ordninger som tilsvarer de som brukes i Premier League i England eller i Champions League.

Mindre pakker

Der selges rettighetene i mindre pakker av gangen gjennom sentrale avtaler, samtidig som klubbene får anledning til å selge enkelte av rettighetene til egne kamper. Målet er å gjøre tilbudet av fotballkamper gjennom massemedier større og mer variert - med andre ord til beste for den fotballelskende delen av forbrukerne.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media