Ulovlige bonuser kan avgjøre La Liga

Gir «pengekofferter» til andre klubbers spillere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Hva om Torstein Helstad fikk bonus av Rosenborg etter to mål og seier over Lillestrøm? Eller Fredrikstad fikk penger av Lyn for seier over Vålerenga?

Slike bonuser fra tredjeparter er vanlig i spansk fotball. Og før sesongens viktigste helg, kan de såkalte «pengekoffertene» bli viktigere enn noen gang.

Siste serierunde spilles i La Liga på søndag, og rekkefølgen både i topp og bunn skal avgjøres. Men midt på tabellen er det lag som i utgangspunktet ikke har noe å spille for. Vanligvis. I Spania er det litt annerledes. Der er det en dårlig skjult hemmelighet at det utbetales bonuser til lag som ikke har noe å spille for, for å få dem til å kjempe litt ekstra.

Ifølge spanske aviser kan både den ene og andre spilleren sette noen ekstra euro i bankboka dersom de klarer å påvirke topp- og bunnkampen denne helga.

Ulovlig

Det spanske fotballforbundet er klare på at eventuelle utbetalinger er ulovlige, men sier klubbene må komme til dem med beviser hvis de skal kunne gjøre noe.

- Vi vet at dette skjer, men før vi får en offisiell klage kan vi ikke gjøre noe med det, sier en talsperson for fotballforbundet til AFP.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer