Ulovlige kontrakter i Stabæk

Stabæk har operert med ulovlige kontrakter uten å være klar over det. Fotballforbundet har aldri godkjent avtalen som gir et privat selskap en stor del av overgangssummen ved et eventuelt videresalg av Axel Kolle.

Stabæk har delt rettighetene på Axel Kolle med Cambridge-kuren Norge a/s som eies av Knut Kolle - faren til Axel. Avtalen ble inngått i høsten 1995, men har aldri blitt godkjent av forbundet.

Ikke godkjent


- Så vidt jeg vet er ikke Kolles avtale godkjent av NFF-styret. Det må den være før den skal være gyldig, sier lovsjef Thor Grønnerud i NFF.

Stabæk var ikke klar over at de sitter med en ulovlig kontrakt da Dagbladet gjorde klubben oppmerksom på saken.

- Vi har delt eierskap på Axel Kolle, men visste ikke om denne regelen. Kolles overgang fra Lyn til Stabæk verserte lenge i rettssystemet, så det forundrer meg at NFF ikke visste om denne avtalen, sier daglig leder i Stabæk Fotball ASA, Stein Erik Jensen.

Andresen


Kolles lagkamerat, Martin Andresen, hadde en liknende avtale den tida han spilte i Moss. Da var han heleid av farens møbelfirma Idé Skeidar.

- Jeg tror ikke det er så mye igjen av det nå, sier Martin Andresen til Dagbladet.

- Vil det si at du ikke har en slik avtale med Stabæk?

- Jeg vil ikke kommentere detaljer i kontrakten min.

Men etter det Dagbladet har grunn til å tro, har Idé Skeidar fortsatt noen eierandeler i Andresen.

Vil rydde opp


- Jeg forventer at Stabæk ordner opp i dette, og får disse kontraktene godkjent av NFF, sier Grønnerud til Dagbladet.

Stabæk på sin side, hevder at de ikke har noe å skjule.

- Dette er ingen sak på linje med Brann som opererte med doble kontrakter. Vi har aldri lagt skjul på avtalen med Kolle, og vil selvsagt prøve å få ordnet opp i dette så snart som mulig, sier Stein Erik Jensen.