Ulrik (19) fikk tillit fra start da Lyon ble slaktet av Arsenal

Spilte 90 minutter i 6-0-tap.

STARTET: Ulrik Yttergård Jenssen (nr. fire fra venstre på bakerste rad) spilte 90 minutter for Lyon mot Arsenal i Emirates Cup. Foto: Scanpix
STARTET: Ulrik Yttergård Jenssen (nr. fire fra venstre på bakerste rad) spilte 90 minutter for Lyon mot Arsenal i Emirates Cup. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Arsenal - Lyon 6-0 (4-0)

(Dagbladet): Lørdag ettermiddag kunne Dagbladet formidle at Ulrik Yttergård Jenssen (19) ville få tillit fra start i oppgjøret mot Arsenal i Emirates Cup av Lyon-manager Hubert Fournier.

Tromsøværingen har gjort sine saker bra på den franske klubbens aldersbestemte lag som midtstopper, men mot det engelske storlaget tok han oppstilling på venstre back.

TØFF MOTSTAND: Yttergård Jenssen spilte mot Oxlade-Chamberlain. Foto: Scanpix
TØFF MOTSTAND: Yttergård Jenssen spilte mot Oxlade-Chamberlain. Foto: Scanpix Vis mer

Det ble en tøff oppgave for 19-åringen. På Arsenals høyre kant ventet nemlig en svært spillesugen engelsk landslagsspiller i Alex Oxlade-Chamberlain. Når Premier League-laget til tider i tillegg både doblet og triplet på Yttergård Jenssens side, med spillere som Mathieu Debuchy, Aaron Ramsey og Mesut Özil, fikk nordmannen det vanskelig.

Gikk i oppløsning De første 30 minuttene klarte både Yttergård Jenssen og Lyon seg relativt bra, men plutselig raknet det franske laget totalt: På de ni neste minuttene scoret Arsenal hele fire ganger.

Først laget Yttergård Jenssen et unødvendig frispark på hjørnet av 16-meteren som Özil brukte til å servere Olivier Giroud kampens første mål. Så rullet London-laget opp det ene målresulterende angrepet etter det andre i de påfølgende minuttene.

Oxlade-Chamberlain la på til 2-0, Alex Iwobi til 3-0 og Ramsey til 4-0 etter henholdsvis 34, 35 og 39 minutter.

Nektet i gi opp Selv om Yttergård Jenssen hadde vanskelige arbeidsbetingelser og flere ganger slet med å følge Oxlade-Chamberlains lynraske forflytninger, nektet 19-åringen å gi opp av den grunn.

LYON-MANAGER: Hubert Fournier ga Yttergård Jenssen tillit mot Arsenal. Foto: Scanpix
LYON-MANAGER: Hubert Fournier ga Yttergård Jenssen tillit mot Arsenal. Foto: Scanpix Vis mer

Forsvarstalentet var tydelig sliten utover i 2. omgangen, men tok likevel gode avgjørelser med ballen i beina. Verre var det da Arsenal gikk i angrep, da klarte verken Yttergård Jenssen eller hans lagkamerater å stoppe Arsenal-stjernene.

Da stadionuret tikket mot 62 minutter, spilte Giorud gjennom Özil som banket ballen i det lengste hjørnet på halv volley til 5-0. Fem minutter før full tid la også innbytter Santi Cazorla på til 6-0 med et frekt frispark som gikk under en hoppende Lyon-mur fra 18 meters hold.

SCORET: Olivier Giroud satte inn 1-0 for Arsenal. Foto: Scanpix
SCORET: Olivier Giroud satte inn 1-0 for Arsenal. Foto: Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer