FERDIG:  Ulrik Wilbek (58) trekker seg som sportssjef i Danmarks håndballforbund. Foto: Henning Bagger/NTB Scanpix
FERDIG:  Ulrik Wilbek (58) trekker seg som sportssjef i Danmarks håndballforbund. Foto: Henning Bagger/NTB ScanpixVis mer

Ulrik Wilbek gir seg som dansk sportssjef etter uroligheter

- De siste dagers uro i pressen har gjort det umulig for meg å fortsette.

Det opplyser forbundet i en pressemelding.

- Etter en OL-turnering hvor spillere, trenere og støtteapparat etter min opplevelse sammen fant fram til et konstruktivt samarbeid, har de siste dagers uro i pressen gjort det umulig for meg å fortsette i stillingen, sier Wilbek i pressemeldingen.

Ifølge dansk TV 2 diskuterte Wilbek og utvalgte landslagsspillere under OL å sparke Danmarks landslagstrener Gudmundur Gudmundsson med øyeblikkelig virkning.

Diskusjonen ble angivelig tatt opp etter OL-finalen (som Danmark vant), men begge gangene mente spillerne ifølge den danske kanalen at det ville vært for drastisk å gi Gudmundsson sparken.

- Det viktigste for meg har alltid vært, og kommer alltid til å være, dansk håndball og i lyset av uroen det har vært siden hjemkomsten fra OL, kan jeg ikke se meg selv fortsette i stillingen som sportssjef, sa Wilbek.

- Jeg ønsker ikke å ta fokus bort fra landslagsarbeidet, men derimot ønsker jeg å gi Gudmundur de beste arbeidsbetingelsene fremover.

Wilbek vant gull med Danmarks håndballherrer i 2008 og gjentok bedriften i 2012. Han var også trener for Danmarks håndballandslag for kvinner fra 1991 til 1998.

(NTB)